РУСИЈА БЕСНА: Сепаратисти могу да буду у Украјини, али не и на Косову

РУСИЈА БЕСНА: Сепаратисти могу да буду у Украјини, али не и на Косову

26 новембра 2018

„Термин ’сепаратисти’ се са таквом лакоћом користи када је реч о Украјини, али се он не користи када је реч о Косову или Северном Кипру – у тим случајевима се говори о праву народа“, истакао је шеф Међународног комитета Савета федерације Русије Константин Косачов.

Шеф Међународног комитета Савета федерације Русије Константин Косачов изјавио је да је провокација Кијева у Керчком мореузу апсолутно бесмислена са војне тачке гледишта, иако је са политичког прилично перспективна – јер ће и НАТО и ЕУ подржати провокатора из Кијева штагод се догодило

„Међутим, нико не треба да гаји никакве сумње, Русија неће поклекнути и издржаће све нападе, било да је реч о психолошким, политичким, или не дај боже војним“, написао је он на Фејсбуку.Он је такође рекао да не може цела Европа да буде талац предстојећих председничких и парламентарних избора у Украјини, који су истински разлог оваквих провокација – пре или касније ће хистерија Кијева стати.

Он је подсетио и на дешавања 2014. године, када се Крим припојио Руској Федерацији, рекавши да се тада догодила ситуација без преседана када је била показана воља грађана без икакве агресије или протеста.

„Важну улогу је одиграо спољни фактор – руски, без икакве сумње. Међутим, то је био пропратни фактор, а не кључни, ма шта говорили или лагали украјински националисти. А зашто је Русија подржала Крим? Поред историјских чињеница, због тога што је украјински сценарио био искључиво војни, али и због тога што би Запад тај сценарио подржао“, написао је Косачов.

Навео је и да Русија не верује Западу када је реч о људским правима јер Запад има двоструке стандарде – на кршење људских права се затварају очи уколико је то у складу са геополитичким циљевима.

„Термин ’сепаратисти’ се са таквом лакоћом користи када је реч о Украјини, али се он не користи када је реч о Косову или Северном Кипру – у тим случајевима се говори о праву народа“, истакао је он.

Додао је и да је „Крим је кулминација кризе неповерења између Русије и Запада, јер је Москва била приморана да учини оно што је заправо требало да учини Запад – да заштити људска права.

„Ни прстом нисте мрднули. Геополитика. А ми јесмо, и то не ради геополитике, већ ради људи. И ми ћемо наставити то да чинимо. Разумете ли?“, закључио је.

(Спутњик)

KOMENTARI6 коментара

 1. Deda Micko says:

  Доста више са баљезгањем, драги Руси, ако ништа не можете да урадите, учланите се у НАТО. Који лузери, мајко моја. Па, да Шиптари имају Ваше оружје цела галаксија би певала шиптарску химну, превише је превише, имате ли стида, драги Руси?

  • milo ti bilo says:

   Да ли си свестан земљотреса који изазиваш својим "лупањем" глупости?

 2. Velika Metla says:

  Људи моји,ја вам годинама говорим да запад нема у својој свести нема такво стање које се код нормалних људи зове лицемерје! Кад је њихов интерес у питању онда лицемерје НЕ ПОСТОЈИ! Према томе,тако се и понашајте према њима! Ако је западњацима интерес да прогласе да су 2 плус 2 8,они ће то и да ураде,називајући свакога ко тако не мисли,и ко то не прихвати,да је против запада! Они размеју искључиво и САМО ИСКЉУЧИВО мотку! Њима треба свест и савест шакама убацивати у главу!

  • rajko says:

   Tako je. Uvek su uspevali da se izvuku i nikad nisu dobili debele batine. A to je jedino što bi im koristilo, što bi malo provetrilo te ustajale, budjave mozgove. Onaj ko uspe da im dobro ispraši turove biće blagosloven. A naći će se takav pre ili kasnije.

 3. rajko says:

  Situacija oko Krima i Ukrajine je jasna kao dan. Zapad pokušava da zamagli i zamaskira istinu različitim opsenarskim trikovima, terminološkom zbrkom i minhauzenovskim lažima, ali nisam baš siguran da im prosečan čovek u njihovim državama podržava u tim ratničkim plesovima u Ukrajini i drugde. Taj prosečni čovek, doduše, teško da vidi bilo kakav smisao u svim tim vestima, doživljava ih kao svakodnevnu saobraćajnu buku, kao nužno zlo, ali njihove vlade i dalje istrajavaju na ovakvoj propagandi nadajući se da će dobiti glasove po obrascu da je neinformisan tj. dezinformisan gradjanin sledbenik do smrti. U izmaglici koja se takvom gradjaninu stalno mota po glavi on čuje samo poslednji glas i vidi poslednju sliku sa objašnjenjem njenog značenja. I tako glasa, prema poslednjem, ili ponekad najjačem utisku. To oni rade i ovde u Srbiji preko svojih marioneta. Dovoljno bi bilo da mediji iz bilo kog razloga zaćute samo na par dana i sve bi u našim glavama došlo na svoje mesto. Ali to mi nećemo doživeti. Zato se moramo sami pobrinuti za to da oni zaćute, da ih pogasimo i umesto da slušamo, gledamo i čitamo počnemo da mislimo.

 4. Kulak says:

  NATO zbog avanturizma sumanutog sakašvilija nije hteo da ide u rat sa RUSIJOM. Brzo će se videti da li je NATO spreman da zbog avanturizma sumanutog waltzmana (tzv. porošenko)ide u rat sa RUSIJOM.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u