РУСИЈА БЕСНИ! УКРАЈИНА ПРЕД УЛАСКОМ У НАТО

RUSIJA BESNI! UKRAJINA PRED ULASKOM U NATO

25 oktobra 2021

Ukrajina je prvi put pozvana da učestvuje na Konferenciji nacionalnih direktora naoružanja NATO-a kojom će predsedavati generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg.U Briselu se 26. oktobra održava sednica visokog savetodavnog Komiteta Severnoatlantskog saveta za naoružanje – Konferencija nacionalnih direktora naoružanja. Prvi put za više od pola veka postojanja Komiteta pozvan je predstavnik Ukrajine da učestvuje u pitanjima koja su do sada bila isključivo u nadležnosti država-članica NATO-a, saopštio je zamenik ministra odbrane Ukrajine Aleksandar Nosov koji će predstavljati Kijev na Konferenciji, pišu ukrajinski mediji.

Prema rečima Nosova, Ukrajina je i ranije bila pozivana na sednice Konferencije, ali se sada prvi put radi o pitanjima koja se tiču isključivo nadležnosti članica NATO-a: inovacije u vojno-tehničkoj sferi, transformacije u saradnji sa naukom i vojnom industrijom i postizanje optimalnog balansa između vojnih potreba i budžetskih mogućnosti.

Nosov je skrenuo pažnju na to da će se Konferencija nacionalnih direktora naoružanja Alijanse održati odmah nakon što je prošle nedelje utvrđen novi plan odbrane saveza tokom sukoba i kriza sa ciljem planiranja hitnog formiranja snaga Alijanse u potrebno vreme i na potrebnom mestu.

KOMENTARI9 komentara

 1. padre says:

  Koje će oni sile to formirati, one koje su pobegle iz Avganistana?

 2. Beli Orao says:

  Spavajte Rusi , spavajte zapad tj.NATO ne spava ! Bolje da ste se umiješali pre tri godine pre puča u Ukrajini , tad ste prespavali a sad spavate ! Bravo , sad će aždaja da vam kaki na samom kućnom pragu !

  • Gagi says:

   Beli Orao... U pravu si. To je ona mantra, ko te udari po jednom obrazu ti mu okreni i drugi. Imala je vremena Rusija do sada da organizuje svoj narod u Ukrajini protiv ovih malobrojnijih katolickih fasista. Spava medo pravednim snom a Napoleonovi bumbari i zunzare samo oblecu i zuje. Jedino ostaje da vidimo kakve ce naravi biti medo kada se prerano probudi od vec nesnosljivog zujanja i obletanja.

 3. Pravda says:

  Svi nacisti na okup, lakse ce biti unistiti vas.

 4. Si Ju Leter Aligeder says:

  Pa dobro, nije greška, Rusija je nekada i sama težila da uđe u NATO još pre bombing kampanje na yuogslaviu, i verovatno bi sprečili samu kampanju. Sada ukrajina teži tome da bi sprečili bombing kampanju nad Rusijom. Udruženi šakali misle da zaskoče međeda za jajca, sve dok se međedu ne pridruži kineski panda, ali avaj ovaj jede samo bambusovo stablo tako da će morati da mutira u izvornog kineskog zmaja ako oće da rastera tu uobraženu žgadiju. Samo da dune i vatru sune.

 5. rade says:

  Nadam se da ce u tom slucaju Rusija napraviti vojni savez sa Kinom i jos nekoliko zemalja.Srbija svakako treba da bude jedna od clanica.

 6. Strsljen says:

  Kuba i Venecuela.....Putine znas je sto ciniti...pa neka izvole...al bojim se da nemas muda ili si prikrivena jajara ilibtibribisa....cekaces dabudare pa ces onda. MORE RAZBIBIKRAJNUBSADS ...BRISANJE...NECE KAUBOJ DA STANE DOK NE PRIMI BRUTALNO PO NOSU. RATOVACE AMERI SA RUSIMA DO POSLEDNJEG UKRAJINCA. OVI SE ODNOSI I REDOM NA LE,LI, ES,PL,CSEH,RU,BUL....I TONJE TO.

 7. John Evans says:

  Jedno pitanje ostaje otvoreno? koja ce se prva sila raspasti Rusija, Kina ili Amerika sve tri imaju predispozicije za razbucavanje ... Rusija je ekonomski na kolenima, zivotni standard stanovnistva je nizak, jedini sto radi i prodaje se jesu sirovine i oruzje, ali rakete se ne jedu niti se nafta pije Kina je u kandzama Amerike, kineska privreda se svodi na kopiranje zapadnih brendova Amerika ima visok zivotni standard ali ... nagomilavaju se suprotnosti, dokle god federalne snage budu drzale jug pod kontrolom bice stabilna ali Teksas, Kalifornija... A koliko vidimo ima budala koje bi htele da Srbija gura nos tamo gde ne treba. A za to moze da se dobije po p....

 8. John Evans says:

  Sto se Rusi ne zapitaju kako to da niko nije ostalo sa njima nego sve zemlje Istocne Evrope predjose na stranu NATO i Amerike? Standard, bato, standard, ljudi hoce da zive a ne da crkavaju od gladi po gulazima! Ukrajina je bila zitnica SSSR, svo zito je uzimala komunisticka drzava, narod je bukvalno umirao od gladi! Dakle, SSSR to je komunizam se srusio na dva osnovna postulata, ljudskim pravima i ekonomiji, upravo na onima na kojima je trebalo da bude najjaci. Ljudska prava u komunizmu!!!! Standar i planska netrzisna ekonomija!!!! Na srecu pa je Tito na vreme presao na zapadnu stranu. Ali sta vredi kad su velikosrpski nacionalisti pocetkom devedesetih pomislili da dolazi vreme svetske socijalisticke revolucije!!! U najgore vreme Srbija je imala najgoreg predsednika, politickog diletanta Milosevica a i njegovi naslednici se nisu pokazali! NATO je svud okolo, Rusija moze da bude samo srecna zbog toga, nece biti sukoba sa malim zemljama!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *