РУСИЈА БЛОКИРАЛА Американце у Савету безбедности

RUSIJA BLOKIRALA Amerikance u Savetu bezbednosti

10 avgusta 2018

Rusija je blokirala američki predlog u komitetu Saveta bezbednosti za Severnu Koreju o uključivanju u sankcioni spisak nekoliko fizičkih i pravnih lica, kao i rusku banku „Agrosojuz“, koja je optužena da je sarađivala sa severnokorejskim državnim bankama.Rusija je navela da predlog Amerike nije adekvatno potkrepljen odgovarajućim dokazima.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je s tim u vezi saopštilo da je ova odluka doneta i zbog normi pritisaka i metoda koje sprovodi Savet bezbednosti UN i njeni pomoćni organi koji pokušavaju da sprovedu sopstvenu agendu bez uvažavanja mišljenja drugih članica.

Pored toga, primetan je i trend Amerike da „legalizuje“ nedavno uvedene jednostrane sankcije protiv pojedinih severnokorejskih lica, kao i ruske banke „Agrosojuz“.

Rusko ministarstvo naglašava da nove američke sankcije ne idu u prilog inicijativi relaksacije odnosa sa Severnom Korejom.

„Očigledno je da Vašington želi da nastavi da sprovodi politiku pritiska na Pjongjang, dokle god je to moguće. Takva destruktivna politika je u najmanju ruku neprijatna“, dodaje Ministarstvo.

KOMENTARIJedan komentar

  1. goran says:

    Udri Amere po labrnji, sto jace.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *