РУСИЈА ће БЕЛОРУСИЈИ обезбедити кредит од 1,5 МИЛИЈАРДИ ДОЛАРА

RUSIJA će BELORUSIJI obezbediti kredit od 1,5 MILIJARDI DOLARA

14 septembra 2020

Rusija namerava da Belorusiji obezbediti državni kredit od 1,5 milijardi dolara, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa beloruskim predsednikom Aleksandrom Lukašenkom u Sočiju.

„Dogovorili smo se da će Rusija u ovom teškom trenutku obezbediti Belorusiji državni kredit u iznosu od 1,5 milijarde dolara i to ćemo ispuniti. Sada, koliko je poznato, naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou“, precizirao je Putin.On je podsetio da je ruski premijer Mihail Mišustin ranije održao uspešne pregovore u Minsku o svim oblastima saradnje dveju zemalja, uključujući i finansijsku.

On je rekao da očekuje da će se informacije o kreditu odraziti na finansijskom tržištu.

„Nisam slučajno pomenuo kredit koji Rusija planira da obezbedi Belorusiji u najskorije vreme. Nadam se da će se to odraziti i na finansijskom tržištu“, rekao je ruski lider.

Krajem avgusta Lukašenko je saopštio da će Belorusija održati pregovore sa Rusijom o refinansiranju državnog duga zemlje za milijardu dolara. Ruski ministar finansija Anton Siluanov kasnije je izjavio da se uslovi i iznos kredita razrađuju na nivou ministarstava finansija.

KOMENTARI3 komentara

  1. Rista says:

    "naši ministri finansija rade na ovome na profesionalnom nivou“..."iznos kredita razrađuju na nivou ministarstava finansija"...To ti ono...kada Tile hoće nešto da NE reši, on onda osnuje ministarstva i komisije a ovi onda rade na tome da urade nešto. To može da potraje 40 godina. Onda nastala ona izreka "Kad oćeš nešto da NE uradiš, ti osnuj komisiju da to uradi!" Ako su te demonstracije u Belorusiji uzele toliko maha, onda tu milijarda ipo ne pomaže. Ali siguran sam da Lukašenko radi i lepe stvari kako bi sprečio šerpare da sruše Belorusiju a usput, zatražio malo i para. Opet se to sve razvodnjava. Na početku je bila ideja da se Belorusija i Rusija ujedine ali nakazni kapitalizam i lopovska oligarhija Rusije je bila glavna prepreka Lukašenku. Kao pošten čovek, on to jednostavno nije mogao da proguta, jer takvo ujedinjenje sa rusijom je isto što i demonstracije i uništiće Beloruse kao što je uništena i većina Rusa. Sada su upali u klopku između Zapada i nakaznog oligarh kapitalizma Rusije i ne vidim kako će se Belorusi spasiti. Ili će ih uništiti Zapadna tranzicija ili Ruski lopovski oligarh kapitalizam. To je primer kako stradaju slovenske zemlje. Srbija je nestala a na redu je Belorusija. Putin nije više u stanju da uradi ništa ni dobro ni pametno zbog pogrešnog državnog sistema. To ga je zaustavilo i to će opet srušiti Rusiju kroz 50 godina. Nažalost, Rusi nisu u stanju da reše svoje probleme a usput, ni ostale države vezane za Rusiju neće preživeti. I opet nažalost, to je već vidljivo zato što je već viđeno nekoliko puta u prošlom veku.

  2. Rista says:

    Ipak, Rusi nisu bili u stanju da reše svoj državni sistem na način koji bi im obezbedio opstanak. Primer Srbija i Jugoslavija im nije bio dovoljan, pa čak im nije bio dovoljan ni primer raspada SSSRa. Opet su napravili istu grešku i prihvatili državni sistem koji im je Zapad "savetovao". U ovom veku je izgledan krah svih slovenskih država uključujući i Rusiju i to je već počelo. POSTOJI MOGUĆNOST NEKOG MANEVRA; ALI putin više nije u stanju da manevriše i jedino što bi moglo da pruži nadu je njegova ostavka. Na žalost, kanda je i za to prekasno. Putin je zavukao Rusiju a nije osetio momenat kada je postao balast Rusije. Nije shvatio da je ustvari na kraju podržao lopovske oligarhe i da Rusija tone. Ko da ga neko uvračo zadnjih nekoliko godina. Kako god je diktator u Beloruskom državnom uređenju zaista dobar i koristan državi i narodu, tako je diktator u državnom sistemu Rusije zaista višak. Državni sistem Rusije će ponovo rasturiti Ruski narod. A ti česti udari po narodu su uvek sa jednim krajem. Rusija je na putu nestanka. U sledećem veku će ruski i srpski analitičari pisati nepregledne analitičke članke pod nazivom "Kako je nestala Rusija" jer su glupavi i to ne vide danas. Po onome što se danas događa, Rusija će prvi raspad doživeti kroz jedno 20 godina a do kraja veka, raspašće se na gubernije. Svaka gubernija će postati država i to će biti kraj Ruske imperije. Možda ako Putin shvati koliko je nemoćan i koliko je skrenuo sa puta, pa podnese ostavku, neko nešto još i zadrži ali teško je verovati da će se Rusija spasiti. Na velika prostranstva Rusije polako pada mrak.

  3. Rista says:

    Lukašenka verovatno hvata očaj. Vidi da mu nema opstanka, odnosno da je Belorusiji kakva je danas došao kraj. Pokušava malo da odugovlači nebil se nešto promenilo ali oseća da od promena nema ništa. Ne zna šta je GORE - DALI DA SE PRIDRUŽI rusiji i nestane zajedno sa Rusijom i nakaznim oligarh kapitalizmom ili da nestane kao Srbija i dozvoli tranziciju na Zapad. Svejedno mu jer trećeg puta sa ovakvom Rusijom i oligarh Putinom nema. Možda samo jedan novi II Svetski Rat može održati Rusiju još do kraja ovog veka, ali od toga nema ništa. Zapad se naučio i neće ući u takvu vrstu rata koji bi na kraju ojačao Rusiju makar i privremeno. Drugim rečima, Rusiji odgovara rat takvih razmera danas više nego Zapadu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *