„РУСИЈА ЋЕ НАПАСТИ УKРАЈИНУ“ Бајден упозорио: Свету прети највећа криза од Другог светског рата

„RUSIJA ĆE NAPASTI UKRAJINU“ Bajden upozorio: Svetu preti najveća kriza od Drugog svetskog rata

22 januara 2022

Američki predsednik Džo Bajden u sredu je prvi put sam rekao da veruje da će Rusija napasti Ukrajinu. Upozorio je Moskvu da će, ako to napravi, Rusija trpeti teške posledice. SAD su već pre rekle da neće poslati američke vojnike da se bore protiv ruskih, ali Vašington razmatra ozbiljne ekonomske sankcije i naoružavanje ukrajinske vojske.„Platiće visoku cenu“

Lider SAD-a tokom konferencije za novinare odgovarao je na pitanja, a kada su ga pitali o namerama ruskog predsednika Vladimira Putina, rekao je:

– Nisam ni siguran da on zna šta će napraviti. Pretpostavljam da će krenuti, nešto mora učiniti – rekao je Bajden i dodao da bi „sveobuhvatna ofanziva bila najvažnija stvar na pitanju rata i mira koja se dogodila od Drugog svetskog rata“ i da bi postojao rizik prelivanja rata izvan granica Ukrajine.

Američki predsednik dodao da misli da bi Rusija pobedila vojno da pokrene invaziju, ali bi pretrpela teške posledice.

– Nije to mačji kašalj za rusku vojsku. Platiće veliku cenu, odmah, u kratkom, srednjem i dugom roku ako to naprave – smatra.

Na to je reagovao Kijev kojem je zasmetala razlika između „manjeg“ i „većeg“ upada i kršenja suverenosti zemlje. Jedan je zvaničnik CNN-u rekao da to praktično znači zeleno svetlo za Putina da ulazi u zemlju kako želi.

Portparolka Bele kuće Jen Psaki morala je nakon Bajdenove konferencije reći da je predsednik bio jasan u razgovorima s Putinom: Svaki upad vojnih trupa u Ukrajinu značiće brzu i ozbiljnu reakciju SAD-a i njegovih saveznika.

Moskva je rekla da Bajdenove reči ne smiriuju napetost, već destabilizuju Evropu. Najava sankcija Rusiji mogla bi ohrabriti Kijev da napadne proruske pobunjenike u zemlji, govori Kremlj.

Sastanak Lavrov – Blinken

Blinken je posetio Berlin kako bi razgovarao s evropskim zvaničnicima o stanju na granici Ukrajine i Rusije, dok će se danas susresti s ruskim šefom diplomacije Sergejom Lavrovom. Nedavno su ruski zvaničnici razgovarali s američkima i NATO-ovima kako bi smirili situaciju, ali do dogovora koji bi zadovoljio sve strane nije došlo.

KOMENTARI7 komentara

 1. Gospodi Pomiluj says:

  Za satanu iz kongresa uvek je ratovalo treće lice, ovog puta braća protiv braće treba da se nahuškaju. Ukrajinci za šaku prljavih dolara postaju topovsko meso amerike. Satana želi ovaj sukob i jako je zadovoljan što je na dobrom putu da izazove bratoubilački rat. Tako je isto isti taj satana napravio sa narodima yugoslavie.

 2. BeliOrao says:

  A ja preporučujem ruskoukrainskom stanovništvu , vojsci i ostalim vojnim obaveznicima, idite kući i porodici po mogućnosti preko grane ili barem daleko od linija ostavite tvrdokorni ukro ustaše nek ih Rusi počiste , kad zapuca !

 3. milorad5 says:

  BAJDEN JE MRTAV AMERIKA NEMA PREDSEDNIKA ON NIJE DOŽIVEO DA SE SLADI NA D PREVAROM KOJU SU NAPRAVILI UMRO JE NAJMANJE 15 DANA PRE IZBORA.TO ŠTO AMERIKA "NEĆE" DA RATUJE SA RUSIJOM JE ČISTA GLUPOST ONI SU VEĆ U RATU I MOJE JE MIŠLJENJE DA RUSI MORAJU NUKLEARNO DA TRETIRAJU TU OLIGARHIJU KOJA JE PRED RASPADOM AKO SAMO POKUŠAJU DA OPALE NA RUSIJU .RUSIJA TAKODJE IMA DA SLISTI NACI REŽIM U UKRAJINI A DOTURANJE ORUŽJA NEPRIJATELJU MOŽE DA BUDE OZBILJAN POVOD ZA RAT KOJI MISLIM DA RUSIJA NEĆE ISKORISTITI NA PRVU LOPTU.ZGAZITI NACISTE,IZAĆI NA ZAPADNE UKRAJINSKE GRANICE I SAČEKATI SLEDEĆE IZBORWE U AMERICI I AKO OPET BAJDEN "POBEDI" UDARITI PO NJIMA NUKLEARNIM UDAROM ODMAH BEZ,OBJAVE RATA.I TIMA JE STVAR SA USA HEGEMONIJOM ZAVRŠENA.TA DRŽAVA NEĆE PREŽIVETI VIŠE OD 3 GOD.

 4. Pravda says:

  i to govore zlikovci koji su napali Srbiju, Irak, Avganistan, Libiju .... koji u svojoj vise od 250 godisnjoj istoriji nisu ratovali samo 20 gona. fuj fukaro.

 5. Strsljen says:

  pa vi ste upadalai u Jugoslaviju, Irak, Avganistan, Libiju, Siriju....i vi nekom nesto bolesni kauboji propale drzave. Izmedju sebe ce da se pobijete u sopstvenom raspadu. Rusija samo treba postaviti rakete i vojne baze na Kubi i Venecueli i reseno...smirili bi ste visamo tako. Naravno razmestanje vojnih snaga Rusije zbog brige o miru i brzog dejstvivanja u svetu i Juznoj americi. Prc...i samo da vas trpaju sa drogom a vase letove za kokanidju da sve obore...slecete u more. Mnogo ti njaske sine Radojko...lindro americka.

 6. Srbski Vitez says:

  Ma da, kako da ne, matora drtina je "rekla"...!? Pa on ne zna da l* je poš*o il* je doš*o! Međutim, tu užasno bode zdrav razum njihova pogana i obesna drskost da džulovski i bezobrazno "određuju pravila" ko sme a ko ne sme da napadne bilo koga!!!??? I još prete!!!!??? Pa alo zlikovci i fašistički zločinci gori od Hitlera, vreme je da se spustite na zemlju, stavite tu kandžu krvavu na čelo i razmislite dobro gde ste, šta ste i ko ste... ako još uvek imate barem tri grama očuvanog mozga! Jer, u protivnom, vi ste ti bando bezobrazna koji ćete platiti najvišu cenu - NESTAĆETE SA LICA ZEMLJE ZA VJEKE VJEKOV!!! Jer hvala Stvoritelju, Rusija je opet sila i to sila kakva vi nikada biti nećete!!!

 7. Raspeto Kosovo says:

  Rusija ne počinje ratove - Rusija ih završava.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *