„РУСИЈА ће одлучити о уједињењу Србије и Републике Српске“

„RUSIJA će odlučiti o ujedinjenju Srbije i Republike Srpske“

9 januara 2017

dveri-podrska-referendumu-republike-srpske-720

„Milorad Dodik govori ono što gotovo 90 odsto naroda misli, a kada se ozbiljno razabere geostrateška situacija, ideja o pripajanju Republike Srpske Srbiji čini se najzdravijom“, kaže član Akademije nauka i umetnosti i član Senata Republike Srpske, književnik Rajko Petrov Nogo, prenosi „Sputnjik“.

– Rođendan i krsna slava Republike Srpske je najvažniji dan otkad se formirala RS. Dvadeset pet godina je prošlo otkako je formirana, a važno je napomenuti da je formirana u miru. To je možda malo vreme u istoriji, ali u našim balkanskim turbulencijama i svakojakom tribalizmu to je jedna ozbiljna konstanta. Osim toga, važno je jer pokušavaju da je na prilično nekorektan, a ponekada i primitivan način ignorišu i da taj dan učine sumnjivim. On se učiniti sumnjivim ne može nikako, jer nigde niko nijednom narodu, pa ni srpskom, ne može da zabrani šta će da slavi – kaže Petrov Nogo.

– Može biti i da je politizacija cele stvari sistemski način osporavanja od strane Bakira Izetbegovića, Alijinog sina. To su kontinuiteti islamske deklaracije koja je u svom glavnom stavu kazala da čim bude u većini ona će urediti svoju državu po šerijatskim zakonima – dodaje on.

– Ipak, verujem u ideju ujedinjenja Srbije i Republike Srpske. Do njene realizacije će doći, samo treba da dođe do sretnog spleta okolnosti, treba Rusija još malo da ojača i da se i za to pita, kao što će se i pitati – uveren je Rajko Petrov Nogo.

KOMENTARI2 komentara

  1. SRBIN says:

    Dan Republike Srpske, 9. januar 2017. https://www.youtube.com/watch?v=oGo7JhxEDLE

  2. Rusofil says:

    Srbija + Republika Srbska = RUSIJA

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *