Rusija će proterivati sve strance trgovce narkoticima

Rusija će proterivati sve strance trgovce narkoticima

12 jula 2013

rusija2053936424Gornji dom ruskog parlamenta – Savet Federacije – usvojio je zakon o desetogodišnjoj zabrani ulaska u Rusiju strancima prilikom njihove ponovne readmisije, deportacije ili proterivanja iz RF, prenosi agencija RIA Novosti.

Radi se o ograničavanju prava na ulazak na teritoriju Rusije stranim državljanima i licima bez državljanstva koja u roku od tri godine dva ili više puta učine prekršaj na teritoriji RF. Zakonom se predlaže petogodišnja zabrana ulaska u Rusiju strancima protiv kojih je doneta odluka o proterivanju iz RF, deportaciji ili readmisiji.

U slučaju donošenja ponovne odluke o readmisiji, deportaciji ili proterivanju iz RF, moratorijum se povećava na 10 godina. Ulazak u Rusiju biće onemogućen na pet godina licima koja dva i više puta u toku jedne godine učine delo narušavanja javnog poretka i javne bezbednosti ili prekrše pravila boravka ili rada na teritoriji RF.

Neće biti dozvoljen ni ulazak stranaca koji imaju status osuđenih lica za krivično delo sa umišljajem, ukoliko je stranac (ili lice bez državljanstva) dva i više puta u roku od jedne godine učinio prekršaj.

Stranci koji nezakonito trguju narkoticima podležu deportaciji i proterivanju i biće im zabranjen ulazak u Rusiju u skladu sa propisima RF.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *