РУСИЈА ЋЕ СТАВИТИ ПИШТОЉ НА СЛЕПООЧНИЦУ САД: Питање живота и смрти за Москву

РУСИЈА ЋЕ СТАВИТИ ПИШТОЉ НА СЛЕПООЧНИЦУ САД: Питање живота и смрти за Москву

21 децембра 2021

ГЕНЕРАЛНИ директор МИА „Русија севодња“ Дмитриј Кисељов упозорио је западне државе да се може опет десити Карипска криза, овог пута у Украјини.

– Ако Украјина уђе у НАТО или војске НАТО-а уђе на територију Украјине ставићемо пиштољ на слепоочницу САД. Имамо војно-техничке могућности, Русија има најбоље оружје на свету, хиперзвучно… Оно (ракета) има исто време долета које ће имати америчко или британско оружје са територије Украјине до Москве, до територије Русије. То ће бити ситуација из Карипске кризе – изјавио је Кисељов у интервјуу телевизији Би-Би-Си.Директор водеће руске медијске агенције, позвао је западне државе да не стварају претње Русији, пошто у супротном оне могу бити претворене у радиоактивни пепео.

– Државе или имају или немају среће што се налазе поред Русије, али таква је историјска реалност. Не могу нигде отићи… Ипак, добро би било да хармонизујемо интересе и не стављамо Русију у положај, када је време долета до ње четири минута – нагласио је он.

По његовим речима, таква ситуација се може десити због запада, Москва то не жели. Кисељов је додао да је Русија спремна да употреби силу, ако запад пређе „црвене линије“.

– Јер је то за Русију питање живота и смрти – закључио је он.

KOMENTARI3 коментара

  1. Petrovgrad says:

    Ako dođe do konflikta, nadajmo se da neće. Ruje prvo ima da tuku NATO baze u Rumuniji, Bugarskoj i Bonstil na KiM. zatim Avijano i baze u Švabiji. Samo nisam siguran da li će popiti osiromašeni ili obogaćeni uranijum, jedino me ta dilema muči.

  2. Gospodi Pomiluj says:

    Руски рулет никада није ишао од руке американцу тако да ће да им пуца тиква. Гледо сам то у "Ловац на јелене".

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u