РУСИЈА ЋЕ СТАВИТИ ПИШТОЉ НА СЛЕПООЧНИЦУ САД: Питање живота и смрти за Москву

RUSIJA ĆE STAVITI PIŠTOLJ NA SLEPOOČNICU SAD: Pitanje života i smrti za Moskvu

21 decembra 2021

GENERALNI direktor MIA „Rusija sevodnja“ Dmitrij Kiseljov upozorio je zapadne države da se može opet desiti Karipska kriza, ovog puta u Ukrajini.

– Ako Ukrajina uđe u NATO ili vojske NATO-a uđe na teritoriju Ukrajine stavićemo pištolj na slepoočnicu SAD. Imamo vojno-tehničke mogućnosti, Rusija ima najbolje oružje na svetu, hiperzvučno… Ono (raketa) ima isto vreme doleta koje će imati američko ili britansko oružje sa teritorije Ukrajine do Moskve, do teritorije Rusije. To će biti situacija iz Karipske krize – izjavio je Kiseljov u intervjuu televiziji Bi-Bi-Si.Direktor vodeće ruske medijske agencije, pozvao je zapadne države da ne stvaraju pretnje Rusiji, pošto u suprotnom one mogu biti pretvorene u radioaktivni pepeo.

– Države ili imaju ili nemaju sreće što se nalaze pored Rusije, ali takva je istorijska realnost. Ne mogu nigde otići… Ipak, dobro bi bilo da harmonizujemo interese i ne stavljamo Rusiju u položaj, kada je vreme doleta do nje četiri minuta – naglasio je on.

Po njegovim rečima, takva situacija se može desiti zbog zapada, Moskva to ne želi. Kiseljov je dodao da je Rusija spremna da upotrebi silu, ako zapad pređe „crvene linije“.

– Jer je to za Rusiju pitanje života i smrti – zaključio je on.

KOMENTARI3 komentara

  1. Petrovgrad says:

    Ako dođe do konflikta, nadajmo se da neće. Ruje prvo ima da tuku NATO baze u Rumuniji, Bugarskoj i Bonstil na KiM. zatim Avijano i baze u Švabiji. Samo nisam siguran da li će popiti osiromašeni ili obogaćeni uranijum, jedino me ta dilema muči.

  2. 1389 says:

    Rusi su na potezu...

  3. Gospodi Pomiluj says:

    Ruski rulet nikada nije išao od ruke amerikancu tako da će da im puca tikva. Gledo sam to u "Lovac na jelene".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *