РУСИЈА ЋЕ УЗЕТИ ЦАРИГРАД ПОД СВОЈУ КОНТРОЛУ: Ово је руска стратегија (ВИДЕО)

RUSIJA ĆE UZETI CARIGRAD POD SVOJU KONTROLU: Ovo je ruska strategija (VIDEO)

4 avgusta 2020

– Priča o Carigradu je priča o ruskom strpljenju, strategiji i trenutku kada će oni preuzeti stvar pod svoju kontrolu – kaže predsednik Instituta za nacionalnu strategiju i književnik Dragoslav Bokan.

Bokan kaže da je Carigrad ruska tema, njena teritorija i njeno političko pitanje.– Umalo ga je uzela da nije bilo Engleza i njenih podmetačina i da nije bilo revolucionara koji su uništili Rusiju – kaže Bokan.

Bokan podseća da je Crno More važna terotirija za Rusiju i da su se za njega borili svi ruski carevi.

– Oni neće uzeti Carigrad tako što će baciti bombu, oni ga neće uzeti tako što će upasti jurišnici pa pobiti pola grada. Oni će ga uzeti tako što će pritiskati, iscrpljivati i na kraju doći do pozicije da Erdogan između totalne propasti svoje i vazalnog statusa prema Rusiji prizna vazalni status prema Rusiji – objasnio je Bokan.

On u emisiji produkcije “Balkan info” govori o situaciji u Srbiji i Crnoj Gori, protestima u Beogradu ali i napadima na njega zbog stavova koje iznosi o vlasti u Srbiji.

(Pravda)

KOMENTARI6 komentara

 1. opet ja says:

  Samo ovaj tekst bez gledanja videa predstavlja totalnu budalaštinu. Ne bih gubio vreme na video.

 2. M says:

  Rusi će Carigrad morati uzeti ratom!

  • Serbinovo says:

   Turska protiv Rusije moze da izdrzi da ratuje ravno 2 dana i 2 sekunde. Ameri se nece usuditi da pomognu Turskoj.

 3. E.Lirsch says:

  Rusi ce izgubiti i polovinu od danasnje Ruske teritorije. Pravoslavlje nikad jadnije i bednije pravoslavne drzave pod okupacijom a u Kremlju slave pobede sve jednu za drugom. Kako ce biti za 50 godina ne znam ali danas naklapati u uzimanju teritorija je velika budalastina.

  • Slobodanka says:

   Rusija ima razloga da slavi. Umesto ranijeg hladnog rata sa Rusijom SAD sad ima hladno-vrući rat sa Rusijom što je za SAD značajno nepovoljnije. Za normalan razvoj Rusije jeste važno da Bliski Istok bude miran i stabilan, takodje i Srednja Azija. To su za Rusiju regioni od vitalnog značaja. Amerikanci su pogrešili baš tako što su nastojali da preuzmu ta dva regiona. Posle prvobitnih uspešnih pohoda SAD i države koje su njihovi najbliži saveznici već godinama beleže neuspeh jer zaglavili su se na Bliskom Istoku mimo svih svojih ranijih planova, a u Avganistanu se još više neuspešni. To što imaju Ukrajinu i to bez Krima nije im značajna prednost jer Rusiju ne mogu osvojiti otvarajući protiv nje front samo iz istočne Evrope. Zatim više nisu tako sigurni u Tursku u svog strateški značajnog partnera za dva regiona: na jugoistoku Evrope i prema Bliskom Istoku. Turska je sada opasan rival SAD i NATO-u u Siriji, i u Iraku, prema Grčkoj, i u Libiji.

 4. Slobodanka says:

  Dobar je intervju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *