РУСИЈА ЧЕКА НАПАД? Ударна група Црноморске флоте кренула…

RUSIJA ČEKA NAPAD? Udarna grupa Crnomorske flote krenula…

8 aprila 2019

Crnomorska flota je pokrenula dežurstvo u Crnom moru, gde se odvijaju vežbe NATO-a, zbog mogućih vanrednih situacija, saopštio je Nacionalni centar za kontrolu odbrane Ruske Federacije.

Navodi se da je u ponedeljak u jugozapadnom delu Crnog mora započela zajednička pomorska vežba „Si šild 2019“. U vežbi učestvuju brodovi i avioni Sjedinjenih Američkih Država, Bugarske, Grčke, Kanade, Holandije, Rumunije i Turske u saradnji sa predstavnicima oružanih snaga Gruzije i Ukrajine.

„U cilju operativnog reagovanja, na moguće štetne situacije, snage i sredstva Crnomorske flote provode niz mera za praćenje akcija brodova NATO-a. U određenim područjima Crnog mora, na dužnost su stupili izviđački brodovi, pomorska udarna grupa, obalski raketni sistemi „Bastion“ i „Bal“, kao i avioni pomorske avijacije“, navodi se u saopštenju.

(Sputnjik)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad2 says:

  Veselo,u kontekstu objavljivanja rata iranu koji je malopre proglasio tramp i u kontekstu ozbiljnih pomeranja NATO trupa na centralnom i severenom delu ruske granice zajedno sa "manevrima" u gruziji ovo može da bude vrlo opasna situacija, bukvalno su sinhrono pomerene sve snage uz zapadnu rusku granicu u ovom trenutku.Videćemo šta će biti,mada,mislim da USA spremaju direktan napad na iran (i to možda još u toku sledećih nekoliko dana će doći do pomorskih okršaja SIGURNO jer iranska r. garda je na patroli u ormuzu) i sinhronim pokretima trupa žele da zaprete rusiji u slučaju da pokuša pomoći iranu.Vrlo verovatno se sprema i direktan kopneni napad izraela na liban, siriju i oblast gaze.Na b.istoku samo što nije ekspoldirao veliki rat,i ove "vežbe" NATO u crnom moru su vrlo verovatno u kontekstu toga,pokušaj vezivanja ruskih pre svega lovačkih i pomorskih efektiva direktnom vojnom pretnjom na granicama.Jedino,mislim da su rusi već rasporedili pomoćne snage za b.istok a osim toga kineska mornarica ima prisustvo u i.okeanu, sasvim dovoljno da "osmatra" USA i NATO brodove koji će učestvovati u napadu na iran.Očigledan je sinhronicitet zapadne alijanse zajedno sa izraelom i s.arabijom ovo neće biti naivno što će se desiti tamo.Ne treba smetnuti sa uma terorističke pakistanske formacije u kašmiru koje su direktno pod kontrolom USA i zaoštravaju situaciju sa indijom bez blagoslova pakistanske vlade plus ko zna koliko proameričkih oficira u pakistanskoj armiji.Očigledan je ukupan i veoma promišljen vojni pokret velikih snaga na velikim prostorima, ovakve stvari bez rata ne prolaze i mislim da su rusi potpuno svesni toga, jer u c.moru je proglašeno stanje borbene gotovosti u ruskoj floti i jedinicama u regionu a kompletna ruska armija je na stalno "manevrima" još od prošlog leta.Mračna situacija.

  • E.Lirsch says:

   U slucaju napada na Iran rusi ce po obicaju ad podviju rep. SDaju s-400 turcinu podmuklom a Asad je cekao na S-300 pune cetiri godine???Pametnom dosta.

 2. Geto says:

  Ruska braca Bugari zakrkace im noz u ledja,mozda ako im obecaju Nis i Pirot opet promene stranu,videcemo..

 3. A akoM says:

  Svako zlo ima i svoje dobro!Eto Rusima prilika da vježbaju na ozbiljnijem nivou!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *