Rusija dodelila medalju generalu Ratku Mladiću

Rusija dodelila medalju generalu Ratku Mladiću

30 aprila 2013

ratko-mladicMedalju Za vernost zakletvi dodelio je Savez sovjetskih oficira zatvoreniku Međunarodnog tribunala za bivšu Jugoslaviju generalu Ratku Mladiću, prenosi „Glas Rusije“. Medalju je njegovom sinu Darku Mladiću predao poslanik Državne dume Rusije Pavel Dorohin.

Poslanik Dorohin je predsednik Ruskog komiteta za odbranu generala Mladića, čija delegacija je boravila u Srbiji i učestvovala u zasedanju Srpskog društvenog komiteta za odbranu generala Mladića.

Održali smo zajedničko zasedanje uz učešće naših delegata, između ostalog uz moje učešće, ja sam tamo nastupio. Sa srpske strane učestvovali su predstavnici nauke, kulture, vojske, nekoliko generala koji su se rame uz rame borili za odbranu svoje domovine sa generalom Mladićem. To da ga Rusija nije ostavila i da je Rusija uz njega, uliva im veliki optimizam. Kao i to da ćemo i dalje zajedno ulagati napore da general Mladić i druge srpske patriote budu oslobođeni. A mi ćemo sa svoje strane takođe tražiti prekid nelegitimne delatnosti Haškog tribunala.

Da podsetimo da je predsednik Srpskog drutšvenog komiteta za odbranu generala Mladića njegov sin Darko Mladić. Takođe se formira Komitet za odbranu generala Mladića u Republici Srpskoj, na njegovom čelu će biti ađutant generala Mladića Rajko Bandura.

Predsednici su potvrdili da će braniti prava svih srpskih zatvorenika i da će informisati javnost o kršenju prava Srba u Međunarodnom tribunalu.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *