РУСИЈА ДОКАЗАЛА: Исламска држава продаје нафту Турској и годишње заради 2 милијарде долара (ВИДЕО)

RUSIJA DOKAZALA: Islamska država prodaje naftu Turskoj i godišnje zaradi 2 milijarde dolara (VIDEO)

2 decembra 2015

58833_rusi_fMinistarstvo odbrane Rusije upravo iznosi dokaze o finansiranju Islamske države. Prema podacima koje je do sada izneo zamenik ministra Anatolij Antonov, džihadisti samo od ilegalne prodaje nafte, u čemu najviše učestvoje zvanična Turska, godišnje zarađuje 2 milijarde dolara!

Antonov tvrdi da postoje neosporni dokazi da su turski predsednik Redžep Tajip Erdogan i njegova porodica uključeni u sistem nezakonitih isporuka nafte sa sirijskih naftnih polja, koje su teroristi zauzeli.

– Najvažniji izvor prihoda terorista je od prodaje nafte – izjavio je Antonov.

Antonov takođe tvrdi da vođe bandi i turske elite kradu naftu u Siriji u velikim količinama.

– Rusija zna za tri trase kojima se krijumčari nafta iz Sirije u Tursku – ističe Antonov i dodaje da nakon prelaska sirijske granice sa Turskom tankeri sa naftom idu u luke odakle se prebacuju u treće zemlje.

Sergej Rudskoj, načelnik glavne operativne uprave Generalštaba ruske vojske napominje da su u poslednja dva meseca ruski vazdušnim udarima uništena su 32 objekta ISIS za proizvodnju nafte i 11 rafinerija.

– Jedan od velikih centara za eksploataciju nafte je grad Deir el Zor. Pravac za isporuku vodi iz istočne Sirije do Turske. I završava se u rafineriji Batman u Turskoj – kaže Rudskoj.

Anatolij Antonov dodaje da će Rusija nastaviti da iznosi „dokaze turske pljačke Sirije:

– Predočili smo dokaze o tome kako se odvija nelegalna trgovina naftom kako bi se finansirale terorističke grupe. Ako misle da su ovi dokazi lažni neka omoguće pristup novinara ovim oblastima – poručio je Antonov.

Zvaničnici ministarstva odbrane Rusije takođe tvrde da Turska duže vreme prebacuje borce i naoružanje za potrebe ISIS u Siriju.

Samo poslednje nedelje sa teritorije Turske u jedinice Islamske države i Nusra fronta prebačeno je oko 2.000 boraca, više od 120 tona municije i oko 250 vozila različite namene.

– Znamo koliko vredi reč predsednika Turske. Erdogan neće priznati krivicu, čak i da mu lice bude umazano opljačkanom naftom – poručili su predstavnici ministarstva odbrane Rusije.

(Informer)

KOMENTARI3 komentara

  1. M.Marko says:

    Dobili su 3 milijarde evra od EU. za izbjeglice,plus tolike pokradene milijarde, pa sta rade ti politicari sa tolikim milijardama EURA. Mala mafija,srednja mafija,i velika mafija.Zbog toga i jesu navalili na Asada da bi mogli pljackat naftu.

  2. MERI says:

    EU-rope-a treba da preda taj novac u januaru Turskoj. Videćemo, videćemo ...!? U svakom slučaju i eu-ropske "vrednosti" su želele smenu Asada - što znači pljačku Sirije. Nemačka se sprema da učestvuje sa svojim bombarderima u Siriji, u sastavu NATO... Opšta otimačina, bez imalo stida.

  3. M.Marko says:

    Oce i nijemci svoj nos da ture u siriju a kad im teroristi dodju sa dinamitom onda ce im biti kao u francuskoj.Gase vatru benzinom.Sve ce ovo dugo,dugo da traje,pa kad se pocnu otimat za naftu kao hiene u dzugli ko ce vise da zgrabi.Turska je vec iskoristija guzvu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *