Русија Ердогану поставила ултиматум у Сирији – МОГУЋ ВЕЛИKИ СУKОБ

Rusija Erdoganu postavila ultimatum u Siriji – MOGUĆ VELIKI SUKOB

22 septembra 2021

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan mora da povuče trupe iz Sirije kako bi izbegao sukob sa Rusijom, prenosi Al Monitor.Prema pisanju lista, ratna oluja u južnim regionima provincije Idlib ukazuje na to da je ruska strana postavila Ankari uslov koji zahteva povlačenje trupa iz Sirije.

U suprotnom Ruska i sirijska vojska uskoro će krenuti u juriš na područja koja trenutno kontroliše turska vojska.

Al Monitor potvrđuje svoja otkrića rečima ruskog predsednika Vladimira Putina tokom sastanka sa sirijskim predsednikom Bašarom al-Asadom.

Putin je glavni problem u Siriji nazvao prisustvom stranih snaga bez dozvole ili mandata UN -a , navodeći kao primer Tursku i Sjedinjene Države.

Publikacija smatra da se Erdogan nalazi pred teškim izborom, jer će povlačenje vojske iz Sirije narušiti položaj zemlje u regionu.

Ankara je izgubila tri vojnika u eksploziji bombe u Idlibu 11. septembra, navodi Al Monitor.

„Neuspeh Turske u Idlibu da ponovo otvori autoput M4 i proširi bezbednosni opseg oko grada, kako to zahteva sporazum sa Rusijom, povećao je ruski pritisak na Ankaru, koja shvata da su joj šanse za uspeh u Siriji sve manje.“

Ranije, avio snage Rusije pokrenule su vazdušne napade na području sela Kansafra u provinciji Idlib. Ruske vazduhoplovne snage su 7. septembra izvestile o udarima na militantne ciljeve u blizini grada Maarat-Misrin.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI2 komentara

  1. ko says:

    To care, tako se to radi.

  2. persida says:

    Koji bre car, pa njega Erdogan vozi vec godinama. Putin je sonja koji sve radi u interesu Izraela i nikog drugog.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *