Rusija gomila svoje ultra – savremene efektive na Krimu

Rusija gomila svoje ultra – savremene efektive na Krimu

1 априла 2014

krim-ruska-avicijanNaime, kako prenosi ruska štampa koja je povezana sa neimenovanom izvorima iz GŠ VRF snage na Krimu su od danas jače za zenitno-raketni puk S-400 “Triumf”, zatim, sa balističkim raketama zemlja-zemlja “Iskander-M” (prebačena 2 diviziona iz JVO).

Međutim ono što je najviše skrenulo pažnju je satelitska fotografija aerodroma u Balbeku gde se vide avioni 5 generacije Pak-FA.

Ruska Federacija pored aviona Pak-Fa na aerodrom u Balbeku planira da bazira i strateške bomardere Tu-22M3 a u Simferopolju da prebaci mešoviti VDV puk i da formira još 2 puka od lokalnog stanovništva od kojih bi bila formirana nova padobranska divizija specijalizovana za dejstva u Sredozemlju. Ta formacija bi bila jezgro budućeg slovenskog ekspedicionog korpusa sastavljenog od vojnika iz svih slovenskih zemalja ali pod patronatom VRF.

NATO U CRNOM MORU

Ukrajinski parlament danas je odobrio zajedničke vojne vežbe na svojoj teritoriji sa zemljama NATO i EU, koje će biti održane između maja i oktobra. Za tekst, kojim se odobravaju zajedničke vojne vežbe u Ukrajini, između ostalog i u vodama Crnog mora, glasalo je 235 poslanika. Protiv nije bio niko.

U vojnim vežbama učestvovaće 7.000 vojnika iz 17 zemalja, a biće održane uglavnom u zapadnom delu Ukrajine, i u Crnom moru, u blizini Krima. “Ovo je dobra prilika da unapredimo naše oružane snage”, rekao je ukrajinski ministar odbrane Mihailo Koval.

Rusija je, međutim, upozorila Ukrajinu zbog integracija sa Alijansom, rekavši da su prethodni pokušaji Kijeva da se približi NATO-u imali “posledice koje nisu dobrodošle”.

“Prethodni pokušaji doveli su do zamrzavanja rusko-ukrajinskih političkih kontakta”, navodi se u saopštenju ruskog Ministarstva spoljnih poslova. U tekstu se navodi da su ti pokušaji doveli do spora između NATO-a i Rusije kao i do podele ukrajinskog društva.

(Borbeni efektivi, vesti-online, Srbin. info)

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u