РУСИЈА ГОМИЛА ВОЈСКУ НА ГРАНИЦИ: НАТО је одмах реаговао (ВИДЕО)

RUSIJA GOMILA VOJSKU NA GRANICI: NATO je odmah reagovao (VIDEO)

2 aprila 2021

NATO je danas izrazio zabrinutost zbog nagomilavanja ruske vojske u blizini ukrajinskih granica.

Na sastanku ambasadora NATO, gde se razgovaralo o nedavnom porastu nasilja u ukrajinskom istočnom regionu Donbasa, zvaničnik alijanse je rekao za Rojters da Moskva podriva mirovne napore na istoku Ukrajine.

– Saveznici su podelili svoju zabrinutost zbog nedavnih velikih vojnih aktivnosti Rusije u Ukrajini i oko nje. Saveznici su takođe zabrinuti zbog ruskih kršenja prekida vatre dogovorenog u julu 2020. godine, a što je prošle nedelje dovelo do smrti čcetvorice ukrajinskih vojnika. Ruske destabilizujuće akcije podrivaju napore za deeskalaciju tenzija – rekao je zvaničnik NATO.

KOMENTARI7 komentara

 1. Pravda says:

  krizari se opet nesto bune.

 2. persida says:

  Samo vi ostanite zabrinuti, ko vam brani.

 3. Miraš says:

  Vlasti u Kijevu i Vojska Ukrajine ubrzo će se uveriti koliko ih NATO podržava ili bolje rečeno nepodržava. Ukrajina već prilično dugo preduzima provokativne akcije sa ciljem obnavljanja rata, već je i vrapcima jasno da Kijev se ozbiljno sprema da započne novi rat na istoku zemlje. Zbog toga Rusija je prebacila značajne vojne snage u svoje pogranične oblasti: u Belgorodsku oblast severno od Harkova i Luganska, u Rostovsku oblast istočno od Luganska i Donjecka i na poluostrvo Krim.

 4. Miraš says:

  Stvar je u tome da Ukrajina i NATO obnavljanje sukoba na istoku Ukrajine nastojaće sada da prikažu kao agresiju Ruske Federacije. Amerika će iz ovoga zahtevati od svojih glavnih evropskih partnera da prekinu svoje ne samo političke veze nego i ekonomske veze sa Rusijom, naprimer Severni tok 2, itd.. Samo to je potrebno Americi, a ne da zaštiti Ukrajinu.

 5. Miraš says:

  Uporedo vest sa Baltika: Kompanija Nord Stream 2 AG saopštila je – pokrepivši to fotografijama – da su se u zonu radova na završetku tog magistralnog gasovoda, koji dnom Baltika spaja obale Rusije i Nemačke, pojavili „brodovi trećih zemalja, vojni i nevojni, koji ometaju završetak radova“. ... Nekoliko sati ranije je direktor sektora u Nord Stream 2 AG, Andrej Minjin, upozorio da je u zoni polaganja cevi „povećana aktivnost ratnih brodova, aviona i helikoptera, kao i civilnih brodova stranih zemalja“. Ocenio je da su te akcije provokativne i da mogu dovesti i do oštećenja gasovoda. Minjin je naglasio da se prilikom realizacije sličnih projekata uspostavlja bezbednosna zona od jedne i po milje u koju „ne bi smela da ulaze plovila koja ne učestvuju u izgradnji“.

 6. M says:

  Rusiji će veći problem od osvajanja planiranih dijelova Ukrajine,biti kasnije ekonomsko oporavljanje-uzdržavanje tih devastiranih dijelova,plus ekonomske sankcije USA-Zapada,a koje će nakon toga uslijediti!

  • Milan says:

   Rusija neće ni osvajati delove Ukrajine, sve će se odigrati kao GRADJANSKI RAT u Ukrajini. Pa posle toga izbori, nadajmo se bez američkih marioneta. Što se tiče sankcija Zapada Rusija neće moći da ih izbegne, ali ima drugih delova sveta sa kojima može uspešno da sarađuje bez sankcija i bez nelojalne konkurencije. Koliki je taj svet? Zapad ukupno nema ni 1 milijardu stanovnika, dok Kina i Indija zajedno imaju blizu 3 milijarde, pa još dodati druge mnogoljudne zemlje.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *