РУСИЈА ГРАДИ ВОЈНУ БАЗУ ЗБОГ КОЈЕ ДРХТИ НАТО: Ова земља разматра одлуку која ће довести до хаоса на континенту

RUSIJA GRADI VOJNU BAZU ZBOG KOJE DRHTI NATO: Ova zemlja razmatra odluku koja će dovesti do haosa na kontinentu

25 oktobra 2019

Centralnoafrička Republika razmatra mogućnost otvaranja ruske vojne baze u zemlji, saopštio je predsednik te zemlje Fosten Arkanž Tuadera.

„Mi ćemo nastaviti da radimo sa nacionalnim Ministarstvom odbrane i Ministarstvom odbrane Rusije na tom pitanju, kako bismo proučili mogućnosti (otvaranja baze)“, rekao je Fosten Arkanž Tuadera u intervjuu za Sputnjik.Međutim, portparol Kremlja Dmitrij Peskov saopštio je novinarima da predsednik Centralnoafričke Republike i ruski lider Vladimir Putin nisu razgovarali na tu temu tokom foruma „Rusija-Afrika“ koji je 23. i 24. oktobra održan u Sočiju.

O tome da u Centralnoafričkoj Republici može biti formirana ruska vojna baza, govorila je u januaru i ministarka odbrane Mari Noel Kojara. Prema njenim rečima, to je moguće u okviru međuvladinog sporazuma o vojnoj saradnji koji su Rusija i CAR potpisale u avgustu 2018. godine.

Trenutno je zemlji aktivan centar u Berengu, gde vojnici uz pomoć ruskih instruktora uče da rukuju oružjem i proučavaju metode vođenja borbi.

KOMENTARIJedan komentar

  1. KROmanjonac iz kontejnera says:

    Niš, Bijeljina, Banja Luka !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *