РУСИЈА ГРМИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ KАРАЏИЋУ! База доказа је сумњива! МОСKВА ИЗНЕЛА ПОДАТKЕ

RUSIJA GRMI POSLE PRESUDE KARADŽIĆU! Baza dokaza je sumnjiva! MOSKVA IZNELA PODATKE

21 marta 2019

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije oglsailo se danas zvanično povodom presude prvom predsedniku Republike Srpske Radovanu Karadžiću, navodeći podatke o sumnjivoj bazi dokaza i nameštanju postupaka protiv Srba, a sve sa ciljem da se sledi antisprska agenda koja je unapred zadata.

Ministarstvo spoljnih poslova Rusije ocenilo je danas da je suđenje bivšem lideru bosanskih Srba Radovanu Karadžiću, koji je osuđen na doživotnu kaznu zatvora, pokazalo pristrasnost i politizaciju Međunarodnog rezidualnog mehanizma za krivične tribunale u Hagu (Haškog tribulana za ratne zločine), javlja Tanjug.– Sažetak objavljen na sajtu pokazuje ozbiljne nedoslednosti koje su od samog početka primetne na suđenju Karadžiću. Baza dokaza izaziva ozbiljne sumnje – naglasilo je ministarstvo u saopštenju, prenosi TAS S.

Mehanizam je nasledio nedostatke Tribunala za bivšu Jugoslaviju i odlučio da ignoriše ove okolnosti, slepo prateći svoju antisrpsku agendu čime je još jednom pokazao pristrasnost i politizaciju tandema Tribunal-Rezidualni mehanizam.

Tokom zasedanja Rezidualnog mehanizma za krivične sudove o Karadžiću, svesno su izbačene nezakonite akcije zemalja NATO-a tokom vojnih operacija na prostoru bivše Jugoslavije, navodi Ministarstvo.

Dodaje se i da haško pravosuđe nije pokazalo pravo raspoloženje za otkrivanje brojnih zločina komandanata Bošnjaka i kosovskih Albanaca, prenosi Sputnjik.

– Namerno su izbačene protivpravne radnje zemalja NATO tokom vojnih operacija u bivšoj Jugoslaviji. Iako je dobro poznato da su razmere civilnih žrtava i uništavanje civilne infrastrukture kao posledica tih akcija, ukljucujući kontaminaciju značajnih područja osiromašenim uranijumom, veoma značajni – saopštilo je rusko Ministarstvo.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. Miodrag says:

    Amerikanci i pravda!Ima li vece ironije i sarkazma?

  2. Milan says:

    kad ćemo suditi onom tj. onima što su istrgovali u svoje privatne džepove i uzeli 5 miliona dolara za Radovanovu glavu?

  3. Kulak says:

    U narednom ratu fašističku handžar-diviziju ćemo poraziti definitivno.Mi mladi Srbi imamo trajnu inspiraciju u veličanstvenom delu humaniste i patriote Radovana Karadžića koji nas je učio da iznad svega treba uvažavati ljubav prema svom narodu i slobodu.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *