РУСИЈА ГРМИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ KАРАЏИЋУ! База доказа је сумњива! МОСKВА ИЗНЕЛА ПОДАТKЕ

РУСИЈА ГРМИ ПОСЛЕ ПРЕСУДЕ KАРАЏИЋУ! База доказа је сумњива! МОСKВА ИЗНЕЛА ПОДАТKЕ

21 марта 2019

Министарство спољних послова Русије оглсаило се данас званично поводом пресуде првом председнику Републике Српске Радовану Kараџићу, наводећи податке о сумњивој бази доказа и намештању поступака против Срба, а све са циљем да се следи антиспрска агенда која је унапред задата.

Министарство спољних послова Русије оценило је данас да је суђење бившем лидеру босанских Срба Радовану Kараџићу, који је осуђен на доживотну казну затвора, показало пристрасност и политизацију Међународног резидуалног механизма за кривичне трибунале у Хагу (Хашког трибулана за ратне злочине), јавља Тањуг.– Сажетак објављен на сајту показује озбиљне недоследности које су од самог почетка приметне на суђењу Kараџићу. База доказа изазива озбиљне сумње – нагласило је министарство у саопштењу, преноси ТАС С.

Механизам је наследио недостатке Трибунала за бившу Југославију и одлучио да игнорише ове околности, слепо пратећи своју антисрпску агенду чиме је још једном показао пристрасност и политизацију тандема Трибунал-Резидуални механизам.

Током заседања Резидуалног механизма за кривичне судове о Kараџићу, свесно су избачене незаконите акције земаља НАТО-а током војних операција на простору бивше Југославије, наводи Министарство.

Додаје се и да хашко правосуђе није показало право расположење за откривање бројних злочина команданата Бошњака и косовских Албанаца, преноси Спутњик.

– Намерно су избачене противправне радње земаља НАТО током војних операција у бившој Југославији. Иако је добро познато да су размере цивилних жртава и уништавање цивилне инфраструктуре као последица тих акција, укљуцујући контаминацију значајних подручја осиромашеним уранијумом, веома значајни – саопштило је руско Министарство.

(Тањуг)

KOMENTARI3 коментара

  1. Miodrag says:

    Amerikanci i pravda!Ima li vece ironije i sarkazma?

  2. Milan says:

    kad ćemo suditi onom tj. onima što su istrgovali u svoje privatne džepove i uzeli 5 miliona dolara za Radovanovu glavu?

  3. Kulak says:

    U narednom ratu fašističku handžar-diviziju ćemo poraziti definitivno.Mi mladi Srbi imamo trajnu inspiraciju u veličanstvenom delu humaniste i patriote Radovana Karadžića koji nas je učio da iznad svega treba uvažavati ljubav prema svom narodu i slobodu.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u