РУСИЈА ХИТНО ШАЉЕ на Камчатку ескадрилу тешких пресретача МиГ-31

RUSIJA HITNO ŠALJE na Kamčatku eskadrilu teških presretača MiG-31

5 jula 2020

RUSIJA je na Kamčatki trajno dislocirala je eskadrilu teških presretača MiG-31. Ušla je u sastav 317-og mešovitog puka mornaričke avijacije svoje Tihookeanske ratne flote.

MiG-31 su u stanju da presreću i krstareće i hipersonične rakete, kao i bespilotne letelice.Imaju uzletnu masu veću od 40 tona, a vojni ekspetri tvrde da će – sa svog domicilnog aerodroma Jelisovo kod Petropavlovska-Kamčatskog – moći da kontrolišu ogroman prostor Dalekog Istoka, Pacifika i Arktika.

Po potrebi, štitiće ruske nuklearne snage koje se nalazi na poluostrvu.

Jedan MiG-31 je već uspešno presreo krstareću raketu koju je lansirao strateški bombarder Tu-95MS. Nekoliko drugih je obaralo nadzvučne protivavionske rakete koje su letele na izuzetno maloj visini.

Vojni istoričar Dmitrij Boltenkov naglašava:

«MiG-31 će, zahvaljujući svojoj brzini i dometu, kontrolisati ceo prostor od Severnog pola do jugoistočnih granica Rusije. U stanju su da prate bombardere na borbenom zadatku iznad Tihog okeana, a i da presreću protivničke avione i krstareće rakete. Poslednjih godina je odbrana Kamčatke ozbiljno ojačana.Štite je korpus pomosrske pešadije, obalske raketne snage i podmornice. MiG-31 će im svima obezđeživati zaštitu iz vazduha».

MiG-31 – kad je potpuno naoružan – po težini je ravan putničkom avionu Tu-134.

Na Kamčatku su stigli modernizovani MiG-31 sa potpunom novom elektronikom i moćnim radarom koji sve `vidi` u krugu od 320 kilometara.

Nosi rakete dometa preko 1000 kilometara. Aerodrom Jelisovo štiti moderni PVO sistemi S-350.

Poznati ruski vojni pilot – pukovnik Igor Malikov – naglašava:

«Danas ni u jednoj zemlji na svetu ne postoji presretač koji leti brzinama i na visinama koje dostiže MiG-31. Njihova glavna misija je da od nega istoka Rusije oteraju neprijateljske avione. Naoružani su i raketama `Kinžal` pa mogu presretati i tuđe hipersonične rakete».

KOMENTARI2 komentara

  1. Kulak says:

    Zašto ne šalje u Donbas?Opet te famozne "granice" koje su nacrtali boljševici.Ko i kako brani Ruse u Odesi i Harkovu?Njih Putin ne može da brani jer su boljševici između Belgoroda i Harkova nacrtali "granicu".

    • Života says:

      Fantastičan komentar! Dokle se Rusi i Srbi prave da uh drugdje nema ni Rusa ni Srba

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *