РУСИЈА ХИТНО САОПШТИЛА: У ТОKУ СУ ЈУРИШНЕ ОПЕРАЦИЈЕ НА ДЕВЕТ ГРАДОВА, уништено 200 украјинских војника, три тенка, 16 оклопних возила…

RUSIJA HITNO SAOPŠTILA: U TOKU SU JURIŠNE OPERACIJE NA DEVET GRADOVA, uništeno 200 ukrajinskih vojnika, tri tenka, 16 oklopnih vozila…

25 septembra 2022

Ruski Generalštab je saopštio da njegove jedinice izvode „jurišne operacije u zonama naselja i gradova Soledar, Artjomovsk (Bahmut), Otradovka, Kurđumovka, Zajcevo, Majorsk, Kamenka, Avdejevka i Opitnoe. Ukrajinska vojska tvrdi da je od Rusa povratila strateški važno mesto u oblasti Donjeck na istoku zemlje.

Moskva navodi da su ruski sistemi PVO oborili dron turske proizvodnje Bajraktar TB2 koji je leteo iz Nikopolja ka atomskoj elektrani Zaporožje.Ističu i da je ukrajinska artiljerija granatirala turističko naselje „Volna“, koje se nalazi u neposrednoj blizini elektrane. Ukrajinci su ispalili 10 granata sa područja naselja Marganec. Rusi tvrde da su uzvratnom vatrom uništili „ukrajinske sisteme koji su otvarali vatru“.

Saopštili su i da su odbili dva ukrajinska napada na Krasni Liman. kao da su njihove Vazdušno-kosmičke snage u Nikolajevskoj oblasti uništile 200 ukrajinskih vojnika, tri tenka i 16 drugih oklopnih vozila, ali i 300 stranih plaćenika kod Kalinovke, u istoj oblasti.

Istovremeno, Ukrajinska vojska objavila je da je od Rusa povratila jedno mesto u oblasti Donjeck na istoku zemlje. Kako navode, teritorije su vraćene na dan kada Moskva organizuje referendume u više ukrajinskih oblasti pod njenom kontrolom. Još uvek se vode velike borbe

– Ukrajinska vojska je povratila Jatskivku – javio je preko televizije zvaničnik ukrajinskog generalštaba Oleksij Gromov.

Zauzimanje tog mesta na istočnoj strani reke Oskil potvrđuje da se nastavlja ukrajinska kontraofanziva u kojoj je Kijev već povratio više hiljada kvadratnih kilometara teritorije iz susedne oblasti Harkov.

– Ukrajinci su povratili i kontrolu nad položajima južno od Bahmuta, ključnog grada u oblasti Donjeck koji je poslednjih nedelja pod ruskim napadima – rekao je Gromov. Referendumi o pripajanju Rusiji održavaju se danas u ukrajinskim oblastima delimično ili potpuno pod ruskom kontrolom.

Kijev i Zapad nazivaju ih lažnim referendumima i ocenjuju da oni označavaju veliku eskalaciju sukoba.

(Mediji)

KOMENTARI2 komentara

  1. persida says:

    Udri naciste. Smrt fasizmu.

  2. Volodimir Gownarsky says:

    Ukrajinci "povratili položaje" al Rusija sve veća 😂😂😂.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *