РУСИЈА ХИТНО УЗВРАЋА УДАРАЦ: Државе које претвара у своје војне базе…

RUSIJA HITNO UZVRAĆA UDARAC: Države koje pretvara u svoje vojne baze…

27 jula 2020

Politički analitičar Jevgenij Satanovski smatra da bi ruske vlasti trebalo da preispitaju svoj stav u odnosu na bivše sovjetske republike, koje Zapad sistemski pretvara u vojne baze protiv Rusije.

Stručnjak smatra da Sjedinjene Države, koja su glavni ideolog Zapada, sada pokušavaju da slome države poput Rusije i drugih zemalja koje joj se ne sviđaju.A otvoreno razbojništvo, podignuto na rang međunarodne politike je glavno sredstvo. U diskursu koji ne podrazumeva oštru, oružanu reakciju, Moskva nema mnogo mogućnosti za adekvatan odgovor, napominje politikolog.

„To je bila naša zamisao da NATO neće ići na istok, a opet imamo slučaj Ukrajine. Naša linija fronta je već kod Donbasa“, naglasio je Satanovski.

Istovremeno, stručnjak nije saglasan sa zvaničnim stavom ruskih vlasti, koje negiraju mogućnost pristupanja zemalja bivšeg SSSR-a Rusiji, koje se danas postepeno pretvaraju u baze snaga NATO-a.

Trenutni porast nacionalističkih i antiruskih osećanja, za koje se SAD i Evropa zalažu, može se primetiti u mnogim državama postsovjetskog prostora.

A u takvoj situaciji, prema politikologu, najefikasniji odgovor bio bi pridobijanje Ukrajine u svoj politički prostor.

(Webtribune.rs)

KOMENTARIJedan komentar

  1. ISTINA says:

    ...ma jok, Nato je krenuo na istok da deli kolače...

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *