РУСИЈА И КИНА БЛИЖЕ НЕГО ДА СУ УВОЈНОМ САВЕЗУ, Америка се спрема за ВЕЛИКИ РАТ

RUSIJA I KINA BLIŽE NEGO DA SU UVOJNOM SAVEZU, Amerika se sprema za VELIKI RAT

29 juna 2021

DŽO Bajden je svoje ženevske pregovore sa Vladimirom Putinom pokušao da iskoristi za postepeno zabijanje klina između Moskve i Pekinga. I, već je dobio odgovor koji sigurno nije očekivao.

Putin i njegov kineski kolega Si Đinping produžili su važenje rusko-kineskog sporazuma o `posebnom strateškom partnerstvu` svojih zemalja na još dve decenije.Učinili su to šest meseci pre isteka važenja tog dokumenta potpisanog pre 20 godina. Za vreme pregovora specijalnim video-linkom sa garantovanom zaštitom od prisluškivanja.

Ruski lider je potom ocenio da su odnosi Rusije i Kine „dostigli visinu bez presedana i postali obrazac za međudržavnu saradnju u 21-om veku“.

Naglasio je da će se Rusija i Kina i dalje međusobno „podržavati u zaštiti državnog jedinstva i teritorijalnog integriteta“, da su se obavezale da neće prve primeniti nuklearno oružje i da ruske strateške rakete neće `nišaniti` Kinu niti kineske Rusiju.

Ocenio je da to u savremenom svetu ima veliki značaj.

I naveo da su Rusija i Kina „odlučne da zajedničku granicu pretvore u pojas večnog mira i prijateljstva“.

U Moskvi se procenjuje da su rusko-kineski odnosi nešto što je veće od njihovog moguće vojnog saveza.

U isto vreme je Bajden zatražio od Kongresa 752,9 milijardi dolara za narednu fiskalnu godinu za nacionalnu odbranu. Najviše nakon Drugog svetskog rata.

Najveći deo te sume – 715 milijardi dolara – pripašće Pentagonu.

Ministar odbrane SAD Lojd Ostin objasnio je kongresmenima u odboru za oružane snage zbog čega je Bajden odobrio toliki novac:

„Ministarstvo odbrane SAD mora biti spremno da ide ukorak sa našim konkurentima i obezbediti da se, ako bude potrebno, borimo i da pobedimo u sledećem, ali ne poslednjem ratu. Pripremajući nacrt vojnog budžeta, uzeli smo u obzir mogućnost novih ratova“.

Dodatno je konkretizovao:

„Ozbiljnu pažnju smo posvetili Kini. Za „Pacifičku inicijativu za obuzdavanje Kine“ predvideli smo preko 5 milijardi dolara. Već sam izdao internu direktivu čiji glavni ciljevi su jače obuzdavanja Pekinga, ubrzanje razvoja naprednih sposobnosti i novih operativnih koncepata, sa snaženjem mreže naših regionalnih saveznika“.

General Ostin je dodao da Kina nije jedina pretnja Sjedinjenim Državama:

„Posebnu pažnju smo posvetili i suprotstavljanju neprijateljstvu Rusije. Naročitu pažnju smo poklonili sajber prostoru i očekujemo da ćemo dobiti 10 milijardi dolara za operacije u toj oblasti“.

Ostin je najavio povećana ulaganja u hipersonično oružje, 5G tehnologije, mikroelektroniku, veštačku inteligenciju, brodogradnju, modernizaciju nuklearnog oružja i svemirske sisteme.

Samo za modernizaciju nuklearne trijade Ostin je zatražio 28 milijardi dolara za, a 112 milijardi – za razvoj i ispitivanje novog naoružanja.

Za vreme svog prvog telefonskog razgovora sa japanskim kolegom Nobuom Kisijem, Ostin je potvrdio da su SAD – u slučaju vojnog sukoba između Tokija i Pekinga – spremne da brane ostrva Senkaku koja Japan smatra svojim.

Kina je trenutno superiornija od Sjedinjenih Država u raketama srednjeg i kraćeg dometa. Za Peking su te rakete osnova vojnog potencijala.

Zato SAD planiraju forsirano povećavanje broja raketa srednjeg i kraćeg dometa.

Vašington povećava vojni budžet i sa namerom da tako prisili Moskvu i Peking da povećavaju vojne rashode, a da preko toga uspore njihov ekonomski razvoj.

KOMENTARI3 komentara

 1. Prevaranti says:

  Vasington povecava budzet, ali odakle mu pare? Njima treba 1000 milijardi, oni uzmu odstampaju i rese stvar. Ali nije to bas tako lako. Doci ce ddjavo po svoje jednog dana....

  • da da says:

   Kako štampaju bolje da ja prodam ovih sto dolara što sam ušteko,načisto će propasti :)

 2. milorad5 says:

  oni se odavno spremaju za veliki rat ali korupcija i dekadencija uzimaju svoj račun njima.USA su duboko dekadento , narkomansko društvo, koje je izgubilo MASOVNO kontakt sa realnošću i zato ne shvatju da su oni sledeći PLEN pljačkaša koji ih danas vode i glume njihove lidere i dušebrižnike,vukovi u jagnjćoj koži će im j.mamicu i to NjIHOVI vukovi.Realno oni kinezima i rusima ako se ovi drže saveza i dogovora ne mogu NIŠTA.Nažalost ni rusko kineska alijansa amerikancima isto ne može NIŠTA.A, bilo bi jako lekovito ,jedno dobro osvajanje i uništavanje amerike,lekovito za njih,psihološki gledano, i zato je velika opasnost od nuklernog rata.Narkomani ne mogu da rasudjuju razumno , to su mentalni,psihički i emocionalni invalidi, i zato je danas nukelarni totalni sukob više nego ikada moguć.Šta boli K naduvanu stoku ,"opa vidi ovo dugme jbte" coool-BOOM.Zato bi bilo jako pametno da i rusi i kinezi PRVI udare i spreče ih da uopšte odgovore na tako nešto i na tome se upravo punom parom radi,jbš ameriku oni nisu CEO SVET BRE.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *