РУСИЈА И КИНА ОБЈАВИЛЕ ЕКОНОМСКИ РАТ АМЕРИЦИ!

RUSIJA I KINA OBJAVILE EKONOMSKI RAT AMERICI!

7 novembra 2016

Par7512017

Trgovinski deficit SAD je u septembru pao na najniži nivo za 19 meseci, jer je tražnja za avionima proizvedenim u SAD i za drugim izvoznim proizvodima porasla. Tako je SAD na svojevrstan način odgovorila pretnji Kine i Rusije da joj ugroze pozicije.

Sa druge strane, uvoz je pao. To je, takođe, najniži trgovinski manjak od februara 2015. godine.

Izvoz SAD je povećan za 0,6 odsto, na 189,2 milijarde dolara, što je najveći nivo za više od godinu dana, dok je uvoz pao za 1,3 odsto, na 226,6 milijardi dolara.

Najnoviji izveštaj je, kako ocenjuje AP, ohrabrujući signal za američke proizvođače i znak da jenjavaju problemi prouzrokovani slabljenjem tražnje u inostranstvu i jačanjem dolara.

Kina i Rusija će investirati do 20 milijardi dolara u razvoj širokotrupnog mlaznog aviona za duge relacije, što je pokušaj da se parira vodećim zapadnim proizvođačima Boingu i Erbasu.

KOMENTARI9 komentara

 1. punca ... says:

  PUTIN JE CAR I RUSIJA JE VELIKA SILA ../ Rusija je nazavisna država !!!...

 2. tinman19 says:

  Kina ne može ugroziti Ameriku, može joj samo parirati. Rusija nema veze s ekonomskim prepucavanjem Amerike i Kine, nije im ni blizu. Amerika prodaje kinezima stotine i stotine aviona, rusima isto tako. Očigledno je Amerika u stalnom ekonomskom usponu što i ovaj tekst pokazuje. Rusija ne može objaviti nikakav ekonomski rat Americi, nikakvi ruski avioni nisu konkurencija Boeingu, a pogotovo Airbusu. Rusi kupuju naveliko Boeinge i Airbuse, a svoje Iljušine ne mogu uvaliti čak ni Aeroflotu. Nema od toga ništa. Samo glupi naslovi Intermagazina za budale koje pojma nemaju o ekonomiji.

 3. opet ja says:

  Heh svaki početak je težak. Tako su USrani imali primat u prodaji vojnih aviona, a sada se opet svi grabe za ruske. Najvažnije je da imaju dobre motore, a kompozitne i druge napredne materijale kao i inženjering Rusi imaju već. Treba to sve objediniti u efikasnu kompaniju/e i izaći na tržište. Kina i Rusija su ogromno tržište zajedno, a što veća proizvodnja to je jeftiniji pojedinačni primerak.

 4. maxa says:

  po koji put ovaj naslov?

 5. Bajetina says:

  Nebi ja u avion sjeo za sve koze svijeta!!!!!

  • Herceg Stjepan says:

   Najbolje avione proizvodi Hercegbosna, čuoo sam i da je standard života tamo super,jedino što je nema još uvek na mapama...AAAAAAAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

 6. VELIKI HRVOSER says:

  KAUBOJIMA SE DIGAO IZVOZ 0,6% ??? PA TO JE OPASNO PUUUUNOOOOOOOOOO :-)))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))~!1111111111

 7. Vukovar 91. says:

  0,6 % ??????? To je kao neki uspeh za SAD ??? Pa ako im se izvoz digne toliko malo multiplikator bdp im neće dići bdp ni 0,1 %!!! To je jadno, SAD propada,uvoz slabi jer im slabi potražnja tj.kupovna moć, što drugim rečima znači da kauboji i dalje siromaše... pa kineski i ruski rast je preko 10 % pojedinačno !!!

 8. tinman19 says:

  Rusija i Kina se ne mogu staviti u isti koš. To su dvije sasvim različite države, Kina je jedna od vodećih ekonomskih sila, ne kaska puno za Amerikom, kineski godišnji bruto dohodak je ogroman, Kina može što hoće. Rusija se bori sa svojim oligarsima-mafijašima koji su upropastili i ono malo što je valjalo u Rusiji, pokrali su Rusiju tako temeljito i s uživanjem da je sramota da ruski narod ima takve lopove. U Kini je to, recimo, apsolutno nezamislivo. U Rusiji normalna stvar. Kina i Rusija su kao da uspoređujete Švedsku i Bugarsku. I Švedska i Bugarska imaju struju, vodu, ceste, pruge, ali su razlike među njima nepremostive. Ista priča s Kinom i Rusijom. Kineze ne zanima previše petljanje amerikanaca u sve i svašta, a kinezi bi im jedini mogli stati na rep. Rusi amerikancima ionako ne mogu ništa. Hilari prijeti svakome, Putin samo drži konferencije za novinare. Hilari opet upire prstom, Putin zabranjuje opoziciju jer ga kritiziraju. Nema tu nikakvog ekonomskog rata, da bi Rusija mogla priviriti amerikancima treba dostići standard Kine, a to neće u narednih 50 godina. Kinezi gledaju svoja posla, ionako su kineska ekonomija i industrija mjerodavni pokretači svijeta. Međutim, još uvijek su nedovoljni da ugrozi Ameriku. A Rusija nema veze s tim. Kakva Rusija, glupost.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *