РУСИЈА И КИНА одржале хитан састанак у вези Северне Кореје!

RUSIJA I KINA održale hitan sastanak u vezi Severne Koreje!

26 maja 2017

Kineski šef diplomatije Vang Ji boravi u dvodnevnoj poseti Moskvi, gde se juče sreo sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom, a danas je održao zajedničku konferenciju za novinare sa svojim domaćinom, šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovim.

Ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov izjavio je danas da su se Rusija i Kina složile da razvoj nuklearnog programa Severne Koreje ne bi trebalo da bude izgovor za postavljanje elemenata američkog globalnog sistema antiraketnog štita na Korejskom poluostrvu, prenosi Rojters.

Navodi se da je Lavrov to izjavio na zajedničkoj konferenciji za medije sa kineskim ministrom spoljnih poslova Vangom Jijem.

„Moskva i Peking takođe su za mere koje bi se odnosile na nuklearni program Severne Koreje, ali u isto vreme ne ometaju nalaženje političkog rešenja u regionu“, rekao je Lavrov.

Ministar spoljnih poslova Kine Vang Ji izjavio je da bi primena sile na Korejskom poluostrvu samo pogoršala situaciju i da Peking očekuje da Južna Koreja učini napore na obnavljanju razgovora sa Severnom Korejom, prenosi Rojters.

Vang, koji je govorio na zajedničkoj konferenciji za medije sa ruskim ministrom spoljnih poslova Sergejom Lavrovim, kazao je i da Peking i Moskva pozivaju Severnu Koreju da poštuje rezolucije Ujedinjenih nacija usvojene u vezi sa nuklearnim programom Pjongjanga.

(Tanjug)

KOMENTARIJedan komentar

  1. Dondon says:

    Boze kakav genocid su SADisti napravili u Koreji. Zavadili jedan narod i konstantno odrzavaju tenziju i brato-ubilacko stanje. Ne mogu da zamislim da recimo sever Srbije na celu sa Beogradom zarati sa jugom na celu sa Nisom. Kako bi bilo dobro da se izmire i oteraju stoku SADisticku koja je svoju istoriju civilnog rata izvezla na Korejsko poluostrvo, a i sirom sveta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *