РУСИЈА И КИНА ВИДЕ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ: Бивши шеф америчких обавештајаца о састанку Путина и Сија – „Време је да се забринемо“

РУСИЈА И КИНА ВИДЕ СЛАБОСТ АМЕРИКЕ: Бивши шеф америчких обавештајаца о састанку Путина и Сија – „Време је да се забринемо“

27 марта 2023

ВРЕМЕ је да се САД забрину због партнерства Русије и Кине, рекао је бивши директор Националне обавештајне службе Џон Ретклиф за Фокс Њуз.

– Морамо да почнемо да бринемо. Путин и Си су се састајали и раније, али начин на који отворено говоре о новом светском поретку је јасан показатељ промене става Русије и Кине, као и њихових савезника, према Сједињеним Државама – рекао је он.Ретклиф каже да Путин и Си својом политиком показују да бледи светски ауторитет САД, и тврди да администрација Џоа Бајдена својим деловањем потврђује њихов став.

– После бекства из Авганистана 2021. године, Москва и Пекинг су видели слабост Вашингтона и тестирају његову снагу – додаје Ретклиф.

Си Ђинпинг боравио је у државној посети Москви од 20. до 22. марта. Првог дана су лидери Русије и Кине разговарали око четири и по сата, другог дана су преговори у различитим форматима трајали око шест сати.

Путин и Си Ђинпинг су састанак назвали успешним.

(Novosti)

KOMENTARI5 коментара

 1. Velika Metla says:

  Време је да добијете по репу, а чему је време томе је и вакат.

  • Beli Orao says:

   То би била блага казна , треба им одвојити главу од тела , друо све је ништа !

 2. Filip says:

  Da li se to on zabrinuo, pa hoće da i drugi to dožive. Čemu ta briga kada oni imaju života i mogu da gledaju svoja posla. Uostalom oni su se zaboravili i sami su povukli đavola za rep. Da su malo manje bahati, pohlepni i nezajažljivi sve bi bilo drugačije.

 3. padre says:

  Trebali ste da se zabrinete već odavno!

 4. Milutin says:

  Kakva je to Amerika, trebao se zapitati Retklif, kada odbija saradnju u svetu koja ne ide na štetu drugih već na obostranu korist. O takvom svetu razgovaraju Putin i Si. Ako ih to brine, onda i treba da ih nema.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u