Rusija i Kremlj neće da ugoste Mila Đukanovića?

Rusija i Kremlj neće da ugoste Mila Đukanovića?

9 oktobra 2013

milo-djukanovic_10Zvanična Moskva navodno je odbila ove godine zahtev crnogorskog premijera Mila Đukanovića da bude primljen u Kremlju, prenosi Blic pisanje Srne.

To je saopštio direktor Instituta za strateška istraživanja Leonid Rešetnjikov, tokom sastanka sa predstavnicima zemalja jugoistočne Evrope, među kojima su bili i funkcioneri crnogorskog opozicionog Demokratskog fronta Milan Knežević i Dušan Slijepčević.

U saopštenu Demokratskog fronta se navodi da je Đukanović tokom ove godine tražio prijem u Kremlj, ali je dobio negativan odgovor.

„Time je i zvanično potvrđeno ono što je ionako bila javna tajna u Crnoj Gori, a to je da se odnosi između Crne Gore i Rusije pogoršavaju“, podvukao je Rešetnjikov, kritikujući Đukanovićevu spoljnu politiku.

Iz DF-a je saopšteno da je Rešetnjikov ocijenio da su odnosi između Crne Gore i Rusije na veoma niskom nivou zbog stremljenja crnogorske vlasti ka NATO integracijama.

Tema sastanka sa predstavnicima zemalja jugoistočne Evrope bila je pronalaženje modela saradnje Rusije sa zemljama ovog regiona.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *