РУСИЈА ИХ МАТИРАЛА, САДА ТУМБАЈУ ЦЕЛИ СВЕТ ДА СЕ ИЗВУКУ!

РУСИЈА ИХ МАТИРАЛА, САДА ТУМБАЈУ ЦЕЛИ СВЕТ ДА СЕ ИЗВУКУ!

3 децембра 2022

Ограничење цене руске нафте, које су увели САД и њени партнери, у пракси значи да се основни принципи слободног тржишта заправо преобликују, саопштила је данас руска амбасада у Вашингтону наводећи да то неће смањити потражњу за руском нафтом.

„Стратези у Вашингтону, који се крију иза племенитих слогана о осигуравању енергетске стабилности за земље у развоју, ћуте пред чињеницом да тренутна неравнотежа на енергетским тржиштима произилази из њихових лоше осмишљених поступака. Пре свега, мислимо на санкције према Русији и забрану увоза енергената из наше земље“, навела је амбасада, пренео је ТАСС.Амбасада додаје да колективни Запад покушава да реши проблеме које је сам креирао.

„Заправо, присуствујемо преобликовању основних принципа слободног тржишта“, наводи се у саопштењу.

„Овакви кораци неизбежно ће резултирати повећањем неизвесности и наметањем већих трошкова за потрошаче сировина. Без обзира на тренутно кокетирање с опасним и нелегитимним инструментом, уверени смо да ће руска нафта и даље бити тражена“, стоји у саопштењу руске амбасаде и наглашава да од сада ниједна земља није заштићена од увођења разноразних ограничења на њен извоз, наметнутих из политичких разлога“.

Чланице Г7 и Аустралија су у заједничком саопштењу поручиле да су се сложиле око тога да се одреди лимит на цену руске нафте у износу од 60 долара по барелу. Ова одлука ће ступити на снагу 5. децембра.

(Танјуг)

KOMENTARI4 коментара

 1. milorad5 says:

  pa ovaj potez praktično znači uvod u pomorsku blokadu rusije,što je samo po sebi objava rata.Sve u svemu prilično blesava ideja ,koja će imati opasne posledice.Meni se sada čini da se rusi samo smeškaju i čekaju da ih zasvrbi palac na DUGMETU OKIDAČA,jer je jasno da posle ovako BESNIH i totzalno divljih ispada zapadne alijanse ,realno nema drugog izbora nego ih privesti pameti jakom šamarčinom.Samo se pitam ko će najeb.prvi iz te koalicje "voljnih" koja bi lako mogla da se pretvori u koalicju u NEVOLJI,tipujem na poljake u kladži.

 2. Petrovgrad says:

  Ja očekujem da je sledeći krug sankcija, da im Rusi donose naftu za Đž.Kupovace zapad Rusku naftu preko našeg brata Si Đi Pinga. Naš brat Si je skroman, on se ugrrađuje 5%, tako da će barel koštati ispod 150 dolara.

 3. Velika Metla says:

  Цела Африка зна да је од запада била САМО пљачкана. Наравно то не знају граЏани запада. Која тоБудала мисли да се у школама и универзитетима у например " малој Британији" учи или говори о колонијама које и даље држи пиргаво острво зла и пљачка их?

 4. persida says:

  Bez ruske si nafte, tek dzafte kurafte.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u