РУСИЈА ИХ МАТИРАЛА, САДА ТУМБАЈУ ЦЕЛИ СВЕТ ДА СЕ ИЗВУКУ!

RUSIJA IH MATIRALA, SADA TUMBAJU CELI SVET DA SE IZVUKU!

3 decembra 2022

Ograničenje cene ruske nafte, koje su uveli SAD i njeni partneri, u praksi znači da se osnovni principi slobodnog tržišta zapravo preoblikuju, saopštila je danas ruska ambasada u Vašingtonu navodeći da to neće smanjiti potražnju za ruskom naftom.

„Stratezi u Vašingtonu, koji se kriju iza plemenitih slogana o osiguravanju energetske stabilnosti za zemlje u razvoju, ćute pred činjenicom da trenutna neravnoteža na energetskim tržištima proizilazi iz njihovih loše osmišljenih postupaka. Pre svega, mislimo na sankcije prema Rusiji i zabranu uvoza energenata iz naše zemlje“, navela je ambasada, preneo je TASS.Ambasada dodaje da kolektivni Zapad pokušava da reši probleme koje je sam kreirao.

„Zapravo, prisustvujemo preoblikovanju osnovnih principa slobodnog tržišta“, navodi se u saopštenju.

„Ovakvi koraci neizbežno će rezultirati povećanjem neizvesnosti i nametanjem većih troškova za potrošače sirovina. Bez obzira na trenutno koketiranje s opasnim i nelegitimnim instrumentom, uvereni smo da će ruska nafta i dalje biti tražena“, stoji u saopštenju ruske ambasade i naglašava da od sada nijedna zemlja nije zaštićena od uvođenja raznoraznih ograničenja na njen izvoz, nametnutih iz političkih razloga“.

Članice G7 i Australija su u zajedničkom saopštenju poručile da su se složile oko toga da se odredi limit na cenu ruske nafte u iznosu od 60 dolara po barelu. Ova odluka će stupiti na snagu 5. decembra.

(Tanjug)

KOMENTARI4 komentara

 1. milorad5 says:

  pa ovaj potez praktično znači uvod u pomorsku blokadu rusije,što je samo po sebi objava rata.Sve u svemu prilično blesava ideja ,koja će imati opasne posledice.Meni se sada čini da se rusi samo smeškaju i čekaju da ih zasvrbi palac na DUGMETU OKIDAČA,jer je jasno da posle ovako BESNIH i totzalno divljih ispada zapadne alijanse ,realno nema drugog izbora nego ih privesti pameti jakom šamarčinom.Samo se pitam ko će najeb.prvi iz te koalicje "voljnih" koja bi lako mogla da se pretvori u koalicju u NEVOLJI,tipujem na poljake u kladži.

 2. Petrovgrad says:

  Ja očekujem da je sledeći krug sankcija, da im Rusi donose naftu za Đž.Kupovace zapad Rusku naftu preko našeg brata Si Đi Pinga. Naš brat Si je skroman, on se ugrrađuje 5%, tako da će barel koštati ispod 150 dolara.

 3. Velika Metla says:

  Cela Afrika zna da je od zapada bila SAMO pljačkana. Naravno to ne znaju graDžani zapada. Koja toBudala misli da se u školama i univerzitetima u naprimer " maloj Britaniji" uči ili govori o kolonijama koje i dalje drži pirgavo ostrvo zla i pljačka ih?

 4. persida says:

  Bez ruske si nafte, tek dzafte kurafte.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *