Rusija ima dokaze o upotrebi fosfornih bombi u Ukrajini!

Rusija ima dokaze o upotrebi fosfornih bombi u Ukrajini!

6 avgusta 2014

02 ukraine flagRuski istražni komitet ima dokaze da su protiv civila u jugoistočnoj Ukrajini upotrebljene fosforne bombe, izjavio je portparol tog komiteta Vladimir Markin.

Glavni istražni biro Ruskog istražnog komiteta prikupio je neoboriv dokaz da je protiv civila u regionima Donjecka i Luganska upotrebljeno ovo zabranjeno oružje, rekao je Markin.

To je otkriveno u toku krivične istrage o upotrebi zabranjenih sredstava i metoda ratovanja, dodao je on, preneo je Itar-Tas s.

Protekle noći ukrajinske snage prvi put su bombardovale uporište proruskih snaga Donjeck u istočnoj Ukrajini, ali nije bilo žrtava, saopštile su danas gradske vlasti u tom gradu.

„Distrikt Kalinjinski je noćas bombardovan… nije bilo civilnih žrtava“, navela je gradska skupština u saopštenju, dodajući da je jedna bomba napravila krater širine četiri metra i dubine 1,5 metara, prenosi AFP.

Situacija u Lugansku jutros je i dalje kritična, pošto nema struje, vode, ne rade mobilni ni fiksni telefoni, saopštila je kancelarija gradonačelnika Luganska, javlja Itar – tas s.

Sukobi i granatiranje nastavljeni su tokom noći. Većina prodavnica je zatvorena i nema hrane, objavila je pres služba.

U gradu više nema goriva, a postoji i problem sa uklanjanjem smeća.

Proruske snage su digle u vazudih pešački most u gradu Horlivka u regionu Donjecka u pokušaju da zaustave ofanzivu ukrajinskih snaga.

Most je povezivao centralni deo grada sa severnim naseljima. Most na kome se nalazi autoput paralelan je sa pešačkim, pa će i on biti dignut u vazduh ako bude potrebno, prenose RIA Novosti.

Horlivka je veliki industrijski centar i nalazi se oko 35 kilometara severozapadno do Donjecka. U njemu živi 360.000 ljudi.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *