РУСИЈА ИМА ОДГОВОР за Америку

RUSIJA IMA ODGOVOR za Ameriku

4 februara 2019

Rusija će tehnički lako odgovoriti na odluku SAD o započinjanju procedure istupanja iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa.

„Domet rakete ’Kalibar NK‘ morskog baziranja, u slučaju transfera na zemlju iznosiće 2,6 hiljada kilometara“, prenosi „Komersant“, pozivajući se na neimenovane vladine izvore.„Hiperzvučna raketa kopnenog baziranja srednjeg dometa biće razvijana na osnovu proizvoda 3M22 ’Cirkon‘, koji je razradila Ruska naučno-proizvodna organizacija ’Mašinogradnja‘“, piše list pozivajući se na neimenovani izvor u vojnoindustrijskom kompleksu.

Podsetimo, nedavno su SAD, a potom i Rusija, objavile da izlaze iz Sporazuma o likvidaciji raketa srednjeg i kratkog dometa. Ruski predsednik Vladimir Putin izjavio je da će Rusija odgovoriti istom merom na odluku SAD o istupanju iz Sporazuma, tako što će i sama obustaviti svoje učešće u njemu. Rusija počinje naučno-istraživačke radove na stvaranju novih vidova raketa.

„Odgovorićemo istom merom. Američki partneri objavili su da obustavljaju svoje učešće u Sporazumu, što i mi činimo. Oni su najavili da vrše naučno-istraživačke radove na stvaranju novih vidova raketa, a mi ćemo isto postupiti“, pojasnio je predsednik Rusije.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *