РУСИЈА ИМА ПЛАН – НАТО мора да се припреми за рат на дуге стазе

РУСИЈА ИМА ПЛАН – НАТО мора да се припреми за рат на дуге стазе

20 јануара 2023

Заменик генералног секретара НАТО-а Мирчеа Џоана, рекао је данас да се Русија спрема за продужени рат.

Он је навео да би стога Алијанса морала да се припреми да „на дуге стазе“ подржи Украјину онолико дуго колико је потребно.



На седници Војног комитета начелника одбране са војним руководством Алијансе, Џоана је рекао да земље НАТО морају више да улажу у одбрану, појачају индустријску производњу и искористе нове технологије како би се припремиле за будуће ратове, преноси Ројтерс.

„Нема назнаке да су се циљеви руског председника Владимира Путина променили. Година пред нама ће бити тешка и морамо да подржавамо Украјину колико год буде потребно“, рекао је Џоана, који тврди да је Русија мобилисала више од 200.000 додатних војника.

Начелник генералштаба војске САД Марк Мили, састао се данас са главним војним официром Украјине, генералом Валеријем Залужнијем, на непознатој локацији у југоисточној Пољској, у близини украјинске границе.

Очекује се да ће Залужнијеву забринутост пренети другим војним учесницима на састанку.

Милијев састанак са Залужнијем је брзо договорен када је јуче постало јасно да неће моћи лично да присуствује седницама НАТО-а. Очекује се да ће сутра присуствовати путем видео конференције.

Милијев портпарол, пуковник Дејв Батлер, рекао је да Мили планира да шефовима НАТО опише „тактичке и оперативне услове на бојном пољу у Украјини и које су војне потребе за то“.

(Тањуг)

KOMENTARI



3 коментара

  1. persida says:

    Kikiriki ce prodavam, samo da rat oduzavam.

  2. persida says:

    Kikiriki ce prodavam, samo da rat produzavam.

  3. Gagi says:

    Ovaj Dzoana je zaglupeo od bezvrednog kvalitetnog zivota pa je izgubio razum, to je inace karakteristika onih koji zbog takvog zivota nisu u stanju da vide sustinu. A sustina je sledeca, ne mobolise samo Putin vojsku, za neki dan ce ceo istok biti mobilisan protiv Vasih neizivljnih teznji i planova da otimate tudja zivotna dobra. Ovo je bitka protiv svetskih mafijasa, reketasa i svakakvog svetskog neradnickog olosa. Vec dugo, predugo se odvija svetska pljacka na ocigled svog nemocnog svetskog stanovnistva. Putin je sa njegovom ekipom rekao DOSTA. Svetski kabadahija nam je usao u kucu i lomi sta stigne, lupa nam samare i drogira nam decu. Ima li, moze li se prihvatiti takav zivot ili je stiglo vreme, zivot ili smrt.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *



ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u