РУСИЈА ИМА ПЛАН – НАТО мора да се припреми за рат на дуге стазе

RUSIJA IMA PLAN – NATO mora da se pripremi za rat na duge staze

20 januara 2023

Zamenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana, rekao je danas da se Rusija sprema za produženi rat.

On je naveo da bi stoga Alijansa morala da se pripremi da „na duge staze“ podrži Ukrajinu onoliko dugo koliko je potrebno.Na sednici Vojnog komiteta načelnika odbrane sa vojnim rukovodstvom Alijanse, Džoana je rekao da zemlje NATO moraju više da ulažu u odbranu, pojačaju industrijsku proizvodnju i iskoriste nove tehnologije kako bi se pripremile za buduće ratove, prenosi Rojters.

„Nema naznake da su se ciljevi ruskog predsednika Vladimira Putina promenili. Godina pred nama će biti teška i moramo da podržavamo Ukrajinu koliko god bude potrebno“, rekao je Džoana, koji tvrdi da je Rusija mobilisala više od 200.000 dodatnih vojnika.

Načelnik generalštaba vojske SAD Mark Mili, sastao se danas sa glavnim vojnim oficirom Ukrajine, generalom Valerijem Zalužnijem, na nepoznatoj lokaciji u jugoistočnoj Poljskoj, u blizini ukrajinske granice.

Očekuje se da će Zalužnijevu zabrinutost preneti drugim vojnim učesnicima na sastanku.

Milijev sastanak sa Zalužnijem je brzo dogovoren kada je juče postalo jasno da neće moći lično da prisustvuje sednicama NATO-a. Očekuje se da će sutra prisustvovati putem video konferencije.

Milijev portparol, pukovnik Dejv Batler, rekao je da Mili planira da šefovima NATO opiše „taktičke i operativne uslove na bojnom polju u Ukrajini i koje su vojne potrebe za to“.

(Tanjug)

KOMENTARI3 komentara

  1. persida says:

    Kikiriki ce prodavam, samo da rat oduzavam.

  2. persida says:

    Kikiriki ce prodavam, samo da rat produzavam.

  3. Gagi says:

    Ovaj Dzoana je zaglupeo od bezvrednog kvalitetnog zivota pa je izgubio razum, to je inace karakteristika onih koji zbog takvog zivota nisu u stanju da vide sustinu. A sustina je sledeca, ne mobolise samo Putin vojsku, za neki dan ce ceo istok biti mobilisan protiv Vasih neizivljnih teznji i planova da otimate tudja zivotna dobra. Ovo je bitka protiv svetskih mafijasa, reketasa i svakakvog svetskog neradnickog olosa. Vec dugo, predugo se odvija svetska pljacka na ocigled svog nemocnog svetskog stanovnistva. Putin je sa njegovom ekipom rekao DOSTA. Svetski kabadahija nam je usao u kucu i lomi sta stigne, lupa nam samare i drogira nam decu. Ima li, moze li se prihvatiti takav zivot ili je stiglo vreme, zivot ili smrt.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *