РУСИЈА ИМА ВЕЛИКИ ПЛАН ЗА СИРИЈУ

RUSIJA IMA VELIKI PLAN ZA SIRIJU

12 novembra 2020

RUSIJA je izdvojila više od milijardu dolara za obnovu elektromreže i industrijskih postrojenja u Siriji, kao i za druge humanitarne svrhe, rekao je direktor rusko-sirijskog koordinacionog centra za povratak izbeglica Mihail Mizincev na Međunarodnoj konferenciji za povratak izbeglica u Siriju.

Dodao je da ruska ministarstva stalno promovišu projekte u važnim oblastima kao što su obrazovanje i zdravstvena zaštita, stambena izgradnja, naučno-tehnološka saradnja.

KOMENTARI5 komentara

 1. persida says:

  I sta je plan? Da se azili vrte iz Srbije u Siriju? Nema sanse, Rusija cisti one sirijske teritorije koje ce pripasti Velikom Izraelu. Mapa je stara 150 godina i svako moze da je pogleda na internetu. Putin ce sve uraditi za Izrael, a nista za Ruse, tradicija ruskih izdajnika se nastavlja, na stetu ruskoga naroda koji sve to trpi.

 2. Rista says:

  Tako su i u Avganistanu radili ali avganistanci su tada bili više nego verski fanatici i pojeli su govno za vekove ispred. Amerika tako radila u Nemačkoj, Japanu i J Koreji. Tako će Rusi raditi i u Srbiji kroz nekoliko...šta ja znam čega, odaberite sami. Ali radiće. A ako ne bude? E, pa onda ćemo kroz nekoliko vekova otvarati kockarnice kao i Indijanci u meriku danas. Mislim, takav je taj tranziciono demokratski put. I nema šerpe. Ima, ali zemljane a u njih ne možeš lupati. Ne zvoni lepo a i nije korisno. I biće nas raznih plemena, ama baš ko u meriku. Naš zajednički naziv će bidne - Narodi koji se iseljavaju a plemena će biti - Jermeni koji kasne, Slovenci koje otresaju, Hrvati koji čiste štale, Srbi koji kukaju, Makedonci koji volu konje, Ukrajinci koji plaču, Gruzijci koji čekaju a možda i Belorusi koji su se za.ebali. Za Belorusko pleme još nije jasno dal će utrčati u tim ali pošto već ima dovoljno igrača za početak utakmice, Belorusi mogu biti rezerva. Kad god dođu dobro došli u tranziciju.

  • persida says:

   Risto, mali dodatak: Hrvati ciste stale, a Srbi kukaju i takodje ciste stale. Rade dva posla, kako bi mogli da kukaju.

   • Suzuki Vitara says:

    StariSida, al ste se nasli, ko da ste braca iz jednog jajeta. Svaka cast. Ali dzaba se folirate, da ste Srbi, niko vam ne veruje. Nije lako Srbin biti, ali je casno i lepo, sto tebi nikad nece biti moguce.

 3. Milan says:

  Vlada u Damasku već duže vreme kontroliše oko 65-70 posto teritorije Sirije, taj prostor vredi obnoviti. Oko 20-25 posto teritorije kontrolišu sirijski Kurdi istočno od reke Eufrat, oni se još uvek nisu vratili pod kapu Damaska. Obnova ovog većeg dela Sirije može da bude dobar razlog da se i oni okrenu ka Damasku.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *