РУСИЈА ИМА ВЕЛИКИ ПЛАН ЗА СИРИЈУ

РУСИЈА ИМА ВЕЛИКИ ПЛАН ЗА СИРИЈУ

12 новембра 2020

РУСИЈА је издвојила више од милијарду долара за обнову електромреже и индустријских постројења у Сирији, као и за друге хуманитарне сврхе, рекао је директор руско-сиријског координационог центра за повратак избеглица Михаил Мизинцев на Међународној конференцији за повратак избеглица у Сирију.

Додао је да руска министарства стално промовишу пројекте у важним областима као што су образовање и здравствена заштита, стамбена изградња, научно-технолошка сарадња.

KOMENTARI5 коментара

 1. persida says:

  I sta je plan? Da se azili vrte iz Srbije u Siriju? Nema sanse, Rusija cisti one sirijske teritorije koje ce pripasti Velikom Izraelu. Mapa je stara 150 godina i svako moze da je pogleda na internetu. Putin ce sve uraditi za Izrael, a nista za Ruse, tradicija ruskih izdajnika se nastavlja, na stetu ruskoga naroda koji sve to trpi.

 2. Риста says:

  Тако су и у Авганистану радили али авганистанци су тада били више него верски фанатици и појели су говно за векове испред. Америка тако радила у Немачкој, Јапану и Ј Кореји. Тако ће Руси радити и у Србији кроз неколико...шта ја знам чега, одаберите сами. Али радиће. А ако не буде? Е, па онда ћемо кроз неколико векова отварати коцкарнице као и Индијанци у мерику данас. Мислим, такав је тај транзиционо демократски пут. И нема шерпе. Има, али земљане а у њих не можеш лупати. Не звони лепо а и није корисно. И биће нас разних племена, ама баш ко у мерику. Наш заједнички назив ће бидне - Народи који се исељавају а племена ће бити - Јермени који касне, Словенци које отресају, Хрвати који чисте штале, Срби који кукају, Македонци који волу коње, Украјинци који плачу, Грузијци који чекају а можда и Белоруси који су се за.ебали. За Белоруско племе још није јасно дал ће утрчати у тим али пошто већ има довољно играча за почетак утакмице, Белоруси могу бити резерва. Кад год дођу добро дошли у транзицију.

  • persida says:

   Risto, mali dodatak: Hrvati ciste stale, a Srbi kukaju i takodje ciste stale. Rade dva posla, kako bi mogli da kukaju.

   • Suzuki Vitara says:

    StariSida, al ste se nasli, ko da ste braca iz jednog jajeta. Svaka cast. Ali dzaba se folirate, da ste Srbi, niko vam ne veruje. Nije lako Srbin biti, ali je casno i lepo, sto tebi nikad nece biti moguce.

 3. Milan says:

  Vlada u Damasku već duže vreme kontroliše oko 65-70 posto teritorije Sirije, taj prostor vredi obnoviti. Oko 20-25 posto teritorije kontrolišu sirijski Kurdi istočno od reke Eufrat, oni se još uvek nisu vratili pod kapu Damaska. Obnova ovog većeg dela Sirije može da bude dobar razlog da se i oni okrenu ka Damasku.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u