РУСИЈА ИЗДАЛА САОПШТЕЊЕ поводом хаоса на Косову

RUSIJA IZDALA SAOPŠTENJE povodom haosa na Kosovu

22 novembra 2018

Odluka Prištine da poveća carine za srpske proizvode predstavlja objavu „trgovinskog rata“ Beogradu, saopštilo je Ministarstvo inostranih poslova Rusije i ukazalo da je taj potez još jedan dokaz nedoslednosti kosovskih vlasti.Kako se navodi, ta odluka Prištine u skladu je sa tamošnjom politikom etničkog čišćenja, budući da srpsko stanovništvo zavisi od snabdevanja iz centralnih delova Srbije.

Pritom, ocenjuje Ministarstvo, Priština ne skriva da se radi o „osveti“ zbog poraza u Dubaiju, kada je Generalna skupština Interpola odbacila zahtev Kosova da pristupi toj međunarodnoj organizaciji.

„Ovakva provokacija Prištine predstavlja još jedan nedvosmisleni dokaz nedoslednosti kosovskih vlasti. Faktički se radi o objavi trgovinskog rata u okviru politike etničkih čistki, budući da srpsko stanovništvo na Severu zavisi od snabdevanja iz centralne Srbije“, ukazuje Ministarstvo.

Navodi se da je dokaz nedoslednosti i činjenica da je već 10 zemalja povuklo svoje odluke o priznanju nezavisnosti Kosova.

Ministarstvo je ocenilo i da je Beograd u ovoj situaciji reagovao suzdržano i odmereno kako bi umanjio već postojeće tenzije.

U saopštenju se dodaje i da je ruski spoljnopolitički resor pozvao Evropsku uniju, kao posrednika u dijalogu između Beograda i Prištine, da utiče na kosovske vlasti kako bi se što je pre moguće ukinule ove mere, koje prete dodatnom porastu tenzija na Balkanu.

Podsetimo, prištinske vlasti podigle su takse na srpske proizvode za 100 odsto, obrazlažući takav potez „agresivnom kampanjom protiv Kosova“.

KOMENTARI4 komentara

 1. milan says:

  O, etnickom ciscenju.....nesto je to u krivom smeru Srbija moze /trebala bi da/ samo cistiti Kosoovo od naseljenih Siptara iz Albanije koje je uvezao Tile i KPJ.

 2. Becki konjusar says:

  I ovi rusi samo balegaju. Ako vam je u interesu da budete prisutni u Srbiji dodjite sa silom ippterajte ovu izdajnicku garnituru. Narid ce vas docekati kao oslobodioce. Necemo vam zameriti i ako uvedete reformu jezika, odnosno da ga vratite u formu pre Vuka Karadzica austrijskog potrčka i najveceg krivca za nase udaljavanje od Rusije.

 3. Budi Bog s nama says:

  Ovaj trgovinski rat je kod njih već prešao u pravi, ljudi rade paralelno, nema tu čekanja kada imaš takvu podršku od onih glavnih iz senke. Naš Murat je savetovao Srbe da ne nasedaju na provokacije oslobodilačke vojske, ni po koju cenu, ni za živu glavu, a on će to kasnije nakon pokolja da sredi sa Briselovcima, da dogovori šta već treba.

 4. Deda Micko says:

  Vucko i Putin zajedno unistavaju Srbiju, vreme ce tek pokazati koliko smo bili "braca".

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *