РУСИЈА ИЗНЕЛА ИНФОРМАЦИЈУ: Више од 40 земаља жели у БРИКС

РУСИЈА ИЗНЕЛА ИНФОРМАЦИЈУ: Више од 40 земаља жели у БРИКС

15 априла 2024

Више од 40 држава пријављује се за придруживање БРИКС-у, а број заинтересованих повећава се сваког месеца, изјавио је председник Комитета Савета Федерације за међународне послове Григориј Карасин.

Претходно је у оквиру Савета Федерације одржан радни састанак на коме су учествовали председници одбора за међународне послове парламената земаља БРИКС-а.„Више од 40 држава жели да се придружи БРИКС-у, а број се повећава сваког месеца. То указује да је такав слободан, флексибилан облик интеракције у оквиру БРИКС-а веома привлачан“, казао је Карасин.

Према његовим речима, многи чланови удружења сматрају да не треба журити са стварањем неке врсте стриктне повеље за организацију, с обзиром на то колико се Европска унија понаша „контрапродуктивно, па чак и провокативно“.

Сенатор је говорио и о основним принципима интеракције између земаља асоцијације, истакнувши да је то јачање реалне мултиполарности и жеље за формирањем праведног светског поретка, узајамно корисне економске сарадње и схватања важности очувања система међународног права.

KOMENTARIЈедан коментар

  1. Baćo says:

    Само Србија срља у ЕУ као мува без главе а ЕУ жели да протера све Србе са Балкана у Русију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u