РУСИЈА ИЗНЕЛА ИНФОРМАЦИЈУ: Више од 40 земаља жели у БРИКС

RUSIJA IZNELA INFORMACIJU: Više od 40 zemalja želi u BRIKS

15 aprila 2024

Više od 40 država prijavljuje se za pridruživanje BRIKS-u, a broj zainteresovanih povećava se svakog meseca, izjavio je predsednik Komiteta Saveta Federacije za međunarodne poslove Grigorij Karasin.

Prethodno je u okviru Saveta Federacije održan radni sastanak na kome su učestvovali predsednici odbora za međunarodne poslove parlamenata zemalja BRIKS-a.„Više od 40 država želi da se pridruži BRIKS-u, a broj se povećava svakog meseca. To ukazuje da je takav slobodan, fleksibilan oblik interakcije u okviru BRIKS-a veoma privlačan“, kazao je Karasin.

Prema njegovim rečima, mnogi članovi udruženja smatraju da ne treba žuriti sa stvaranjem neke vrste striktne povelje za organizaciju, s obzirom na to koliko se Evropska unija ponaša „kontraproduktivno, pa čak i provokativno“.

Senator je govorio i o osnovnim principima interakcije između zemalja asocijacije, istaknuvši da je to jačanje realne multipolarnosti i želje za formiranjem pravednog svetskog poretka, uzajamno korisne ekonomske saradnje i shvatanja važnosti očuvanja sistema međunarodnog prava.

KOMENTARIJedan komentar

  1. Baćo says:

    Samo Srbija srlja u EU kao muva bez glave a EU želi da protera sve Srbe sa Balkana u Rusiju.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *