РУСИЈА ИЗНЕЛА ОПТУЖБЕ: НАТО је крив за хаос у Либији

RUSIJA IZNELA OPTUŽBE: NATO je kriv za haos u Libiji

6 aprila 2019

Libijska kriza je rezultat direktnog mešanja Severnoatlantske alijanse, što je izazvalo haos u zemlji, rekao je šef ruske diplomatije Sergej Lavrov u intervjuu egipatskom listu „Ahram“.

„Dugotrajna kriza u Libiji je direktna posledica nelegitimnog vojnog mešanja NATO-a. Rezultat — država je pala u haos, postala izvor regionalne nestabilnosti, rasadnik terorizma“, naglasio je šef ruskog spoljnopolitičkog resora.Lavrov je izjavio da Moskva podržava napore specijalnog predstavnika generalnog sekretara UN Gasana Salame na realizaciji plana za normalizaciju situacije: održavanje poštenih izbora i ustavnu reformu. Konferencija o nacionalnom pomirenju u Libiji će biti održana 14-16. aprila.

Ruski diplomata je naglasio da obnova državnosti u zemlji treba da prođe kroz dijalog, zato Rusija i Egipat koordiniraju napore za rešavanje sitaucije u Libiji.

„Naš zadatak je da se pomogne Libijcima da prevaziđu postojeće nesuglasice, postignu stabilan dogovor po parametrima nacionalnog pomirenja“, rekao je on.

KOMENTARI2 komentara

  1. Velika Metla says:

    Još samo treba,MORATE,da kažete otvoreno ZAŠTO to radi ta nacistička tvorevina? Da kažete javno pred svakim ko želi da čuje da ta naci-tvorevina-nato to radi ISKLJUČIVO ZBOG PLJAČKANJA prirodnih resursa u,između ostalog,Libiji! Oni koji hoće da čuju neka i čuju,a oni koji neće da čuju su saradnici naci-nato-a!

  2. Pera says:

    Mnogo bitno. Bitnije je da se kaze cija je ta nacisticka nato tvorevina ! Cija je to sila ? Ko rukovodi sa njom u unistavanju covecanstva ? Citajte malo Jovanovo otkrovenje pa ce vam sve biti jasno. Gluperde tramp, merkelova, mej, makron i ostali su samo poslusni piuncici svetskih mocnika, jevreja cionista !

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *