РУСИЈА ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИЛА: Нећемо дозволити то што се спрема СРБИЈИ у АМЕРИЦИ!

RUSIJA JASNO I GLASNO PORUČILA: Nećemo dozvoliti to što se sprema SRBIJI u AMERICI!

21 juna 2020

Od Sergeja Lavrova smo čuli da Srbiji niko, povodom Kosova, nikakve rokove ne može da nametne i da to Rusija neće dozvoliti. Izraz „nećemo dozvoliti”, Rusija ne upotrebljava baš tako često. Lavrov to sasvim sigurno nije rekao tek tako.

Ovako je Đuro Bilbija, dugogodišnji dopisnik iz Moskve i urednik portala Fakti, opisao za Sputnjik najdominantniji utisak posete ruskog šefa diplomatije Beogradu.„Stvari sa Kosovom, ne našom voljom niti voljom Moskve, ulaze u neku, bar što se tiče namera Berlina, Pariza, Londona i Vašingtona – završnu krivinu. Sudeći po Vučićevim izjavama on očekuje da će biti teško,” rekao je Bilbija.

Kad Rusija kaže „Nećemo dozvoliti”!

Povodom rečenice predsednika Srbije da ga je šef ruske diplomatije upoznao sa zabrinjavajućim informacijama koje se tiču različitih planova i ideja po pitanju rešavanja kosovske krize, Bilbija kaže: „Ta Vučićeva rečenica pokazuje da je Lavrov u Beogradu pokazao da Rusija zna o čemu se tu radi. On je samo u produžetku nastavio da će Rusija pomoći Beogradu i Prištini da nađu kompromisno rešenje koje je na bazi Rezolucije 1244, što ‘sateruje ovce u tačno određeni tor’. To znači da Srbija i Vučić imaju garanciju makar ih neko lomio, naterao da kleknu na jedno koleno, da neće morati da kleknu na oba kolena, jer postoji Savet bezbednosti UN u kome će Rusija to što je nametano zaustaviti”, naglasio je Đuro Bilbija.

On ocenjuje da će se tako, praktično, krug zatvoriti sa onim od čega se i krenulo, jer daljih segmentarnih popuštanja, mimo nerealizovane glavne stvari u Briselskom sporazumu, nije mnogo ostalo. Sada je, dodaje naš sagovornik, trenutak da se podvuče crta kako bi se sve to objedinilo, a Srbija ima u Rusiji zaklon i garanciju u Savetu bezbednosti.

Srbija je sada pripremljenija

Iako se Srbija primakla toj tački na kojoj će pritisci varničiti, Bilbija smatra da naša zemlja pripremljenije dočekuje tu situaciju, nakon ovakve posete šefa ruske diplomatije.

Naš sagovornik istovremeno podseća i na izjavu koju je srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik dao u Beogradu u istom danu kada je bila poseta Lavrova, a to je da ne treba da žurimo sa rešavanjem pitanja Kosova, već da čekamo da se stvari između velikih igrača reše.

„Uzmimo samo hipotetički, da smo se svi mi u Srbiji nekako dogovorili da damo Kosovo postoji nešto u svemu tome što normalan pregovarač ne bi uradio, a to je da u pregovorima ne dobije najviše što što može. Pod ovim uslovima koje sad nameće Vašington i njihova šiptarska filijala u Prištini, predaja Kosova bi značila da smo užasno slabi trgovci. Na stranu pitanju, da li to i kada i ko sme uopšte da uradi,” rekao je urednik portala „Fakti“.Šta je svrha susreta u Vašingtonu 27. juna?

Na pitanje, šta je svrha susreta predstavnika Beograda i Prištine u Vašingtonu 27. juna, s obzirom na činjenicu da se ni na kakve pregovore ne ide u Belu kuću ako unapred nije nešto dogovoreno, Bilbija kaže da je Tramp dao ekonomska ovlašćenja Grenelu kako bi Amerikanci ubacili neki novac između njihovog Kosova i Srbije.

„To bi Tramp mogao da upotrebi u svojoj kampanji. On u svojoj državi ima i epidemiju koja i dalje traje kao, nedovoljno pokrenutu ekonomiju kao i mini građanski rat. Za Srbiju sve to znači da nema lakog rešenja ni sa Trampom ni bez njega. Zbog toga Vučić pravilno postupa što ne pravi problem od odlaska u Vašington. Mi isto tako moramo da shvatimo da sa jedne strane, Amerika već ima probleme koje su izazvali odnosi Trampa sa evropskim čelnicima, a sa druge strane, imamo otvorenu Putinovu vladavinu do 2030. Ako se Nemačka i Evropa u narednih deset godina izvuku ispod američke čizme to onda otvara mogućnost da se napravi velika rusko – evropska ili rusko – nemačka nagodba u koju Srbiju može da udene Putin, a ne da se udevamo sami i da klečimo u Berlinu,” zaključio je Bilbija.

(Sputnjik)

KOMENTARI15 komentara

 1. KOMSIJA says:

  DA DA DA Nije To Jelcin Toje Srbski CAR Putin

 2. petrovgrad says:

  Ne radi se o Kosovu, već je reć o opstanku ili nestanku Srbije. Zapad hoće da Srbija nestane kao država. Srbija je poluga preko koje Rusija i Kina ruše zapad. Ta činjenica je svakome ozbiljnom analitičaru jasna kao dan. U tom grmu leži zec. Nisu se ceo zapad i Amerika digli na noge zbog pola miliona Šiptara i teritorije Kosova. Teritorija Kosova i broj Šiptara su minorni za svetke odnose. Srbija je faktor u Evropi preko goga se lomi istok i zapad. Sirija ima istu ulogu na Bliskom Istoku. Venecuela u Jožnoj Americi. Severna Koreja na dalekom istoku.

  • Slobodanka says:

   Onako kako su hteli ne mogu da završe: Severnu Koreju, Siriju, Venecuelu, njihov projekat irački Kurdistan je propao pa još otima im se i Irak, Iran se ne usudjuju da napadnu, Ukrajinu nemaju celu niti će je imati celu zbog Donbasa, a o Krimu ne vredi više ni da maštaju, Turska je kao njihova ali povremeno je potpuno neposlušna, Hong Kong jednog jutra su se probudili i shvatili da je samo kineski. A od samog početka igara ostao im je nezavršen Zapadni Balkan: Srbija-Kosovo i BIH što je više od pola bivše Jugoslavije. Dok god je slučaj Kosova nerešen ne mogu da računaju na usisavanje Srbije u NATO alijansu. O, puno lakše im je bilo napraviti Prespanski sporazum i usisati uspavanu Makedoniju. Oni su imali globalnu hidru čiji pipci su pipkali mnoge vlada u svetu, a s druge strane Putin pušta gasovode kao pipke pa pipka li pipka njihovu atlantsku Evropu. Hvata ih panika.

 3. Mir brate mir says:

  Da, upravo tako, reč je o opstanku Srbije a reč je i o časti. Ne samo da su nas usitnili i osakatili, već nas zovu tamo da nam sa smeškom lupaju šamare. Ko nas izbavi i spase od sramote pred čitavim svetom svaka njemu čast.

 4. persida says:

  Zasto Rusija ne spreci Vucica da uopste ide u Ameriku? Nego njega, IZDAJNIKA, upozorava da ne slusa svoje gazde Amerikance. Pa, KO JE OVDE LUD?

  • Ivana says:

   Tačno po šta izdajnik ide u ameriku?

  • No Name, jes pa da me posle juri CIA says:

   Pa da, tu je sukob interesa, spoj ludila i inteligencije u kome prvladava samo ludilo. Pa problem je što mi Srbi prosto obožavamo da nas zavnično zovu negde u inostranstvo pa sad šta je tu je, ionako će da nam skinu gaće. A u svemu tome ser Vučko će iskoristiti priliku da nakon toga potvrdi kako je imao jako produktivne i korisne pa čak i bilateralne a u ovom slučaju i tri lateralne razgovore sa još dve strane, pri čemu Srbija ostaje svoj na svome tj. Kosovu i Metohiji, medveđi, bujanovcu i preševu. Samo ne znamo dokle. Valjda time mi zbunjujemo i amere i ruse, koji se takođe pitaju "Pa ko je tu u stvari lud, da li to nas ovaj Alek lupa u zdrav mozak mokrom i prljavom srpskom čarapom."

  • zaliv.net says:

   Vise je nego ocigledno iz prilozenog da vi nesto ne razumete, sedite malo pa promislite o tome da mozda nesto sa vama nije ok!?

  • Cp6a says:

   Ha, ha, ha, pa ovo je najveća provala. Šta slepa mržnja radi od ljudi. Pa zato što mu je to trenutno posao.

  • Milan says:

   Predsednik države treba da se odazove na pozive, da prisustvuje raznim sastancima, i da razgovara i pregovara. To mu je posao. Za nas bi bilo još gore ako bi ignorisao poziv i to iz države poput SAD te ne bi otišao na sastanak u Vašington. Ispalo bi da su Šiptari sasvim OK, a samo srpski divljaci kao i obično prave problem.

 5. Kulak says:

  Manje kredita davati rvatima Lavrove.To bi bilo poželjno.

 6. milorad2 says:

  Sve svemu,ništa ne potpisujete , ne verujte u obećanja i "džentlmenske ugovore",ne nasedajte na pretnje, i sedite mirno dok oni galame bez odgovaranja ili polemisanja,jer rusija će stajati uz vas,To je rekao lavrov.To će biti uspešan sastanak za SRBIJU jer posle ovog termina oni više neće ni pominjati kosovo,imaće sopstvene teme i zabavu naročito u USA a ako bajden pobedi na izborima i onako će u toku sledeće god odmah početi sv. rat pa je svejedno kako su ONI reagovali na stav naše delegacije tamo.Ako počne rat protiv rusije izraziti rusomrzci i perjanice napada VAN zapadne zlatne milijarde će biti PRVI nuklearno tretirani kao opomena ostaloj menažeriji a njihovo razaranje će biti samo njihov problem i ustaše bi trebali DOBRO da razmisle gde se oni nalaze u toj priči s obzirom da im tamo obećavaju vojnu podršku u slučaju potrebe napada na NAS.Možda i napadnu ali posle par pečuraka će se sigurno predomisliti.Iako neki misle da će 3 sv.rat koji može da izbije vrlo brzo biti strašan i da će biti kraj sveta to je greška ,biće strašan za par država bez vlade i prave snage koje svoju nacionalnu korist i egzistenciju vide na mržnji prema svemu ruskom-pravoslavnom,za njih će biti strašno ali ostala prava pokretačka sila iza tih kerova iz prve linije će uzmaknuti.Pravi i strašan rat će biti 4.sv. rat da ga tako nazovemo i do toga ima potencijalno, otprilike 15-20 god,ali ovaj uvod, to će se desiti uskoro, a možda se neće ni desiti.SVE se rešava ove jeseni i zato mi treba lepo da odbijemo i "ponude" i pretnje i sačekamo rasplet situacije naročito u USA.Sledeće god će biti jasno ŠTA nas sve na svetu čeka a glavni znak da je sve u redu će biti potpuni nestanak pandemije :) ako ne,neće biti potrebini nikakvi znakovi jer nuklearne pečurke su vidljive iz velike daljine.Svak ok omisli da nuk.oružje neće biti uprotrebljeno se debelo VARA, i biće upotrebljeno upravo u onu svrhu zbog koje postoji,kao "STRATEŠKO SREDSTVO ODVRAĆANJA POTENCIJALNOG, ILI OTOVORENOG AGRESORA, U UVODNOJ FAZI SUKOBA".Ovo pod navodnicima je prva primena i definicija nuklearnog arsenala a DRUGA je kraća i jednostavna "ODMAZDA".Sumnjam da će neko iz zapadnog kartela pokušati odmazdu zbog spaljenih nekoliko graničnih država gde žive "istočni podljudi" a rusima je to jasno:) i apsolutno je odlična prilika da demostriraju besmislenost napada na rusiju istom tom kartelu u lice.Ili će prestati dalji besomučni napadi na rusiju ili ćemo imatoi totalni nuklearni sukob ovde trećeg rešenja NEĆE BITI i u okviru te situacije mi moramo da se postavimo pametno.

 7. uddu says:

  Nikad ! Ama nikad ne treba da priznamo Kosovo !Možda će se u budućnosti situacija okrenutu u našu korist.Nikad se ne zna.Nada umire poslednja !Onaj koji bude potpisao tu kapitulaciju,znate već šta treba uraditi sa njim (da ne pišem i to jer su me već cenzurisali danas)

  • Cp6a says:

   Brate, ne sekiraj se. Pregovara se da se odugovlači još malo, kako ove šipanze dole ne bi preduzeli neko nasilje nad Srbima, kao pritisak da moramo da ih priznamo. Šipanze ne mogu same ni da se izdržavaju, od države im zbog Rusije nema ništa i vreme prvi put radi za nas. Samo još malo strpljenja.

 8. Gagi says:

  Dva predstavnika naroda koji vekovima zive na ovom zajednickom prostoru,odlaze kod kauboja koji su juce napravili drzavu, DA IM ONI OBJASNE kako treba ziveti. Neko ce tu da nastrada,kaubojska formula za zivot je da se suparnicki narod istrebi ili eventualno stacionira u nekom rezervatu daleko od svake civilizacije. Nasi Srbi na Kim su vec u rezervatima, hajde bas da vidimo sta ce biti.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *