РУСИЈА ЈАСНО И ГЛАСНО ПОРУЧИЛА: Све европске земље ће бити на нишану руских нуклеарних ракета!

RUSIJA JASNO I GLASNO PORUČILA: Sve evropske zemlje će biti na nišanu ruskih nuklearnih raketa!

6 marta 2019

Rusija će biti primorana da rasporedi svoje rakete kako bi pokrila čitavu teritoriju Evrope ako se američke rakete rasporede na evropskom kontinentu, izjavio je ruski ambasador u SAD-u Anatolij Antonov.

Antonov je objasnio da je Kremlj zabrinut zbog mogućnosti da se američke rakete pojave u Evropi nakon povlačenja SAD iz Ugovora o INF-u. U ovom slučaju, “mi ćemo biti prisiljeni da rasporedimo naše rakete, i to ka čitavoj teritoriji Evrope “, rekao je ambasador.On je takođe podsetio da sporazum o raketama ne utiče na bezbednost SAD-a, i da samo evropske zemlje trpe zbog suspenzije ugovora. Ruski predsednik Putin potpisao je dekret o suspenziji Ugovora o INF-u 4. marta 2019. godine.

Ranije, tokom obraćanja Saveznoj skupštini, ruski predsednik je izjavio da će Moskva biti prisiljena da da “asimetričan” odgovor na mogući potez SAD-a, da rasporedi svoje rakete u Evropi.

Šef ruske vlade Dmitrij Medvedev izjavio je u intervjuu za Luxemburger Wort da Rusija ne namerava da se bori ni sa kim, i da je prvenstveno zainteresovana za stabilnost i mir u svetu.

Novinar je, međutim, primetio da je teško zamisliti Rusiju kao uporište mira s obzirom na najnovija zbivanja i dostignuća u oblasti odbrane. Medvedev je odgovorio da Moskva svoj nuklearni arsenal vidi samo kao sredstvo odvraćanja.

On je takođe rekao da su se Sjedinjene Države prve povukle iz Ugovora o INF-u, što je samim tim primoralo Moskvu da reaguje. Medvedev je od 5. do 6. marta vodio razgovore sa premijerom Luksemburga Ksavierom Betel o pitanjima trgovine i ekonomske saradnje.

(Webtribune.rs)

KOMENTARI6 komentara

 1. petrovgrad says:

  Kolike su, ako baćuške roknu jednu u Berlin, ode EU u tri lepe......

 2. test01 says:

  glupa Evropa !!! Britanci i ameri su ih iskoristili u 2 svetska rata i jos uvek rade isto (a Srbi su jos gori). Samo ovaj put Rusija nece ispasti glupa da se upusti u konvencionalni rat i da ne iskoristi svoje oruzje i to da ide direktno u glavu, na one koji je izazivaju! Putin je previse mekan a ni to nece vecno trajati.

  • milorad2 says:

   mislim da rusija uopšte nema nameru da vodi konvencionalni rat i sasvim su u pravu, kad par američkih pudlica izgore, ostalima će biti jasno gde su krenuli, a amerikanci nemaju nameru da brane nikoga, posle par nuklearnih bombi po glavama vazala oni će ĆUTATI, jer znaju da samo jedno lansiranje znači opšti pokolj. Rusima su odrešene ruke da poptuno pocepaju svaku svraku koja u ime amerike nešto pokuša, nema razloga da se suzdržavajuposle svih neprijateljskih poteza te koalicije.Samo neka rokaju, odmah, po previše napaljenim članicama NATO, tišina će biti opšta.

 3. samostalan says:

  Dok je Putin na vlasti, nece se nista desiti. Samo bla bla bla...

 4. vanja says:

  Evropljani su zaslepljeni slepom mrznjnom na pravoslavne, posebno Ruse i Srbe. O podgrevanju te mrznje se brine Vatikan. Za anglo-saksonce je oduvek bila decja jednostavno ih uvuci u svoju igru balansiranja na evroazisjkom kontinentu.

 5. Baracuda says:

  Milorad2: ++++

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *