РУСИЈА ЈЕ ЈАЧА НЕГО ПРЕ РАТА – ЛАВРОВ: Тако је било и после Наполеона и Хитлера

RUSIJA JE JAČA NEGO PRE RATA – LAVROV: Tako je bilo i posle Napoleona i Hitlera

11 decembra 2023

RUSIJA je mnogo jača nego što je bila pre izbijanja sukoba u Ukrajini, koji su podstakle SAD, ocenio je danas ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.

– Već su vidljivi rezultati rata sa Rusijom, koji su SAD pokrenule preko Ukrajine. Pomenuli ste širenje NATO, ali je ključan rezultat za nas i za druge to da je Rusija postala mnogo jača nego pre svih ovih dešavanja – rekao je Lavrov obraćajući se putem interneta prisutnima na forumu u Dohi.



On je dodao da će tako i biti dok se borbena dejstva ne završe, prenosi Tass. Lavrov je podsetio da je početkom 19. veka Napoleon pokrenuo skoro celu Evropu za napad na Rusiju, ali ga je ona porazila i „postala jača nakon te agresije“.

On je rekao da je isto učinio Hitler sredinom 20. veka, kada je mobilisao većinu evropskih zemalja kako bi pokrenuo agresiju protiv Rusije.

– On je, takođe, poražen i mi smo postali jači nakon tog rata – naglasio je Lavrov.

KOMENTARI



2 komentara

  1. 1 mnooogo dobar ćo'ek says:

    Rusija moze, i to lako, i mora, po meni, da ekonomski raste i brze i da postane br.1. Meni je jasno da oni ne planiraju da ekonomske potencijale razbacuju u pravcu kako to radi Zapad u kojem industrija zabave čini veliki deo bdp-a a posebno finansijski deo bdp-a koji ga naduvava (govorim o zapadnom bdp-u) kako gde, od 50-80%, nego rade na strukturi bdp-a i strukturi potrošnje bdp-a, ali kada zapadni sistem obračuna doživi krah i ogoli se realno stanje ekonomske snage Zaoada, Rusije, Kine i drugih, Rusija ce sa 4-og mesta po realnom bdp-u momentalno prrskociti Japan koji ima samo za "dlaku" visi realni bdp i lako da u tom trenutku bude odmah uza kineskog jer američki ce pasti do 4-og-5-og mesta.

  2. Gagi says:

    Ako sam dobro razumeo uvazenog Lavrova, Rusi bi trebalo da budu zahvalni za sve probleme koje im u istoriji stvara zapad. Jer tako postaju jaci i bolji. Ocigledno je, medved mora stalno da bude budan, nema dremanja i zimskog sna.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *