РУСИЈА ЈЕ ПРАКТИЧНО САМА У БОРБИ против НАТО и Украјине

RUSIJA JE PRAKTIČNO SAMA U BORBI protiv NATO i Ukrajine

18 aprila 2023

Rusija se praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne konglomeracije, saopštio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Mihail Galuzin.

„Rusija se sada praktično sama bori protiv NATO-ukrajinske vojne i vojno-industrijske konglomeracije, u kojoj je Ukrajini dodeljena uloga poligona u konfrontaciji sa Rusijom, a kolektivni Zapad ima funkciju štaba, pozadine, snabdevača obaveštajnim podacima i oružjem“, rekao je on tokom stručnog seminara „Ukrajina između Rusije i Zapada“.„Aktuelne ukrajinske vlasti uništavaju sve što je na bilo koji način povezivalo naše zemlje“, dodao je diplomata.

„Na njihovu inicijativu izmenjeni su udžbenici istorije, zabranjena književna i muzička dela, uništeni spomenici i kulturni objekti, prekinuti kontakti između predstavnika akademske zajednice, što je naučnike lišilo mogućnosti da razmenjuju iskustva, vrše zajednička naučna istraživanja, vode diskusije, uključujući i istorijske“, napomenuo je Galuzin.

Zamenik ruskog ministra spoljnih poslova smatra da je Ukrajina postala potrošni materijal za politiku kolektivnog Zapada, pre svega Anglosaksonaca koja ima za cilj da izgradi konfiguraciju međunarodnih odnosa koja je korisna za oni, da na sve načine održavaju unipolarnost koja im klizi iz ruku.

KOMENTARI12 komentara

 1. persida says:

  ZION LENSKI je nadmasio Hitlera u svakom pogledu, on nema drugu ideju osim unistavanja svega sto je rusko. Zato mi nije jasno da ga Rusi vec nisu digli u vazduh, zasto? Da dokazu da su kulturni, pravoslavno oprastajuci narod. Nema sa takvim pristupom pobede. Bez osvete, nema zivota, hriscanstvo je unistilo Rusiju i ona mora da se vrati u osnovnu skolu i da pocne da uci od Jevreja: "Oko za oko, zub za zub."

  • Milutin says:

   Kada bi Rusi Zelenskog, kako kažeš "digli u vazduh" onda bi od sataniste napravili heroja. A to nikako ne sme biti cilj Rusije. Ukrajinci će njega sami da vuku po Kijevu. Do smrti. A to će odgovarati i Zapadu. Kao, Zelenski je sve njih prevario svojoj glumom.

   • persida says:

    Ma, kakav heroj, pa Cion Lenskog niko ne voli. Ako Rusi ne ubiju dzukelu, to ce biti podsticaj drugim dzukelama da rade isto.

 2. Kulak says:

  Sto godina rata. Logistika Rusije je neiscrpna, a Zapad je spreman ukronaciste u Kijevu naoružavati u nedogled.

 3. Rista Bre says:

  Svi znamo da Rusija ratuje sama, ali ipak nas obuzme neki bes i nemoć kada se to kaže naglas. Onaj polu nacista Lukašenko poveo Belorusiju jednog momenta prema Zapadu i počeo kupovati naftu od Amerikanaca sa rečima - "Jel vite kolko smo pametni? Rusija ne može ucenjivati "veliku" Belorusiju!" I išlo mu od ruke jer je većina Belorusa zapadne Belorusije prozapadno i pomalo nacistički orijentisano. Ali kada Lukašenku stigao "račun" iz Amerike, pogodio u Moskvu za pet minuta. Gotovo sigurno, Belorusija je prošlost, ali ipak ne pomaže Rusiji još uvek. Kina je najobičnija vaginica i jedva čekam da se rat završi i da se zapadno tržište otvori za Rusiju ponovo. Neće biti brzo, ali biće. Važno da Rusija preživi i spreči unutrašnje g...ovnare da prave problema. Indija je frtalj vaginica i član Zapadnog NATOa. I Indija i Kina pljačkaju Rusiju kao i Zapad pre njih, ali Rusija je toliko bogata sirovinama da i Istok i Zapad boli glava jer i sa polu cenama Rusija napreduje. Rusiji je danas neophodan mir i ako ga postigne sa teritorijama koje danas poseduje u Ukrajini, Kina i Indija MORAJU ući u klinč sa Amerikom. Indija to neće uraditi nego će se naguziti, ali Kina nema takve guzove i onda će i Kina i Rusija biti kao na tacni i Rusiji i Americi. Nadam se da će Rusija uspeti da zadrži svoje teritorije koje je osvojila do danas u Ukrajini i da će Ameri, uzbuđeni sa Kineskim manipulacijama sa Rusijom i sa Svetom ipak pomalo popustiti Rusiji i ruskim zahtevima. Svi takođe znamo da će to biti samo privremeno, ali i Rusiji će taj privremeni mir biti dovoljan da ojača i da stvori još bolju poziciju nego danas. Zato ne treba biti iznenađen ako Rusija prihvati i polu rešenje sa Ukrajinom. A kad pritisnu Kinu i kada hiljadugodišnje istorijsko NE iskustvo Kine, manje više robovanje Mongolima, Japancima i Britancima dođe na ispit, Kina će zacvileti kao i Belorusi. Ne treba da mi kažete da vam ne prija ovaj komentar, ne prija ni meni, ali račundžije oko Rusije su ti koji će opravdati Rusko prihvatanje polu rešenja u Ukrajini. Ovako ja pišem kada sam besan ko ker.

 4. Rista Bre says:

  Neće Zapad popustiti Rusiji zato što voli Rusiju, nego zato što Rusi poseduju retko oružje koje Ameri još nisu uspeli ni eksperimentalno da razviju a i zato što će morati da se obračuna sa Kinom. A onda će Rusija i Kina zameniti trenutne pozicije i nadam se da će Rusija tada odigrati kako treba a ne kao pišljiva Kina danas. Zna Si da je to ispred njega i zato trčka poslušno u Rusiju iako izigrava neutralnog pametnjakovića čoveka koji je kao posisao svu pamet ovog Sveta. A u stvari sedi na dve stolice. Jedna od te dve stolice, a to je američka stolica, već ima jednu nogu slomljenu. Najveći dvostoličar u ljudskoj istoriji je današnji Si Đin Pingvin a ne Vučić, Orban ili Modi. Čak i Tito je bio samo isprdak spram današnjeg Sija. Još jedan nedefinisan, ali gadan razlog zašto Zapad mora da pauzira sa Rusijom i da se posveti Kini je i taj, da ako slučajno Rusija propadne Kina će upasti u Sibir a to je ono što Zapad ne sme dozvoliti. To su sve računice preko ruskih leđa, ali ipak vidimo da se Rusija nije savila. Bar za sada a ne izgleda da će se saviti ni u skoroj budućnosti. Gorbačov-Jelcinj lekcija je večna. Usput i malo gorko za Zapad, zapad ne poseduje oružje takvih moći kao što ga ima Rusija. Sve to na kantar i naći ćemo neki balans.

 5. Paja says:

  Persa i Rista da osnuju svoje novine i pišu feljtone, pa ko ih čita, da ih čita, ovako odmah se preskače šta oni pišu !

  • persida says:

   Prepametni Pajice, pa preskači, ko ti brani. Možda jednoga dana od sveg tog preskakanja postaneš i atletičar, pisanje ti ionako ne ide od ruke. Ako mi ne veruješ, probaj da napišeš dve smislene rečenice, videćeš koliko je to teško, a za tebe nemoguće.

 6. Rista Bre says:

  Pajice, ti kanda malo sanjariš, jel da? Ovo što ja pišem nije pisano Pajama i tamo nekima. Ovo je pisano ljudima koji razumeju više od dve-tri rečenice u nizu. A što se tiče mojih novina, pa zašto Pajice? Ima vas Paja i sličnih jako mnogo danas u Srbiji i svi ste vaspitani preko savremenih američkih psiho idiotluka po našim ametričko-srpsko-turskim medijima. E sad. Ako hoćeš da otvoriš svoje novine, zna se unapred da ti gosti neće biti Pajice i tamo neki Kosovci a da bi to preživeo moraš da nađeš način kako da ih zadovoljiš a da ne svrše, jer kad svrše otiće. Vidiš, to je jako mnogo truda i jedan od retkih prosrpskih medija je i jedan Intermagazin. Oni se nekako održavaju, verovatno uz veliki trud kako da prežive i kako da zadovolje i psiho Pajice. Ja nemam snage za to i zato koristim mogućnost da vaspitavam čak i Pajice preko ovog portala. Razumeš? Ako ne možeš da shvatiš sve, ti pročitaj samo svaku zadnju rečenicu i uživaj.

 7. Jedan tamo, ne znaš ga ti... says:

  Ovog imbecila, Ristu polupismenog, treba strpati na psihijatriju.

 8. Rista Bre says:

  Najiskompleksiraniji komentari poluneurotika i hroničnih ludaka na ovom portalu. Biseri hronično obolelih na čelu Tamo nekog ludaka(taj je hroničan, bez ikakve sumnje), pa TZV Kosovca(umereno skrenut ali nije hroničan) pa sledi neki "seik", verovatno polubrat tamo nekog ludaka, ali taj ne zna čak ni da priča. Pa oni govore i pišu već godinama sledeće mudrosti...Risto, ovco retardirana, ti si stvarno degen, podavi nebulozama narod! 'Ajd - lekovi i na spavanje. Da te ne bi uspavljivali šinteri. -@ Bre Risto, …..Ovi tvoji galimatijasi su odlični, ali znaj da će ljudi da te shvate ozbiljno tek onda kada se izlečiš od natašakandićitisa...-seik says:upravo tako... - Ovaj maloumnik ponovo uobražava da, u kilometarskom prosera*anju, ima šta da kaže i da to nekog zanima. 🤦 Sklonite budaletinu odavde... - >>...sledi završni deo faze razrade... Znači, po nekim mojim shvatanjima... dublje u razradu sukoba<< Idi, bre, "mozgu nikad razrađeni", suze mi pođoše...! 🤣🤣🤣 'Aj, sad, nevezano za ovo - "variš" li ti?... - Rista komentariše! Objašnjava... 🫵 🤣 🤣 🤣... - Rista nešto komentariše! 🤣 On nekome nešto objašnjava... 🤣... -Ovaj je Rista stvaarno bolid! Podavi narod nebulozama, retard maloumni. Vežite ga ako morate ali ga ovamo ne puštajte. I njega i onog „Zeku“. Ko je kome tu alter ego, samo u Lazi mogu utvrditi. Razbežaće se čitaoci. Nema naroda živaca za njihove pritupave bljuvotine... - Risto, čitaš li ti šta pišeš, majke ti?! Ne, naravno. Tako sam i mislio. Nisi baš toliko blesav!... - @ Gagi A ja vam, opet kažem - ne dangubite sa polupismenim, mutavim retardima. On i njemu slični su pošast i korov na ovom portalu. Jadni njegovi ukućani, kako li je tek njima?! Mada, verovatno su ga do sada izbacili i oterali u rodnu mu Babušnicu... "Ovog imbecila, Ristu polupismenog, treba strpati na psihijatriju" Rista gleda da ih ignoriše iako čak i ovaj poludebil pažljivo prati moje komentare i nemam nameru da se raspravljam sa ljudima koji tako silno pate i nose komplekse sa kojima nisu u stanju da izađu na kraj, pa ću spomenuti onako usput...Obraćajući sekund pažnje na ovakve osobe, željne pažnje i pameti jedan komentator ovde im se obratio i primetio "intelektualna impotencija uvek je vidljiva!"

 9. Jedan tamo, ne znaš ga ti 🖕... says:

  Degenerik metastazirao... al' prati i beleži postavljene mu dijagnoze. Vezuj bolida i puštaj struju! 🤣

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *