РУСИЈА ЈЕ ПРВИ ПУТ изговорила овако нешто у СБ УН!

RUSIJA JE PRVI PUT izgovorila ovako nešto u SB UN!

6 aprila 2018

Otvorena sednica Saveta bezbednosti UN, posvećena trovanju bivšeg špijuna Sergeja Skripalja i njegove ćerke Julije, protekla je u „hladnoratovskoj atmosferi“, uz međusobne optužbe Rusije i Velike Britanije.

– Bivši pukovnik ruske vojnoobaveštajne agencije Sergej Skripalj nije predstavljao pretnju po Rusiju – rekao je na sednici ambasador Rusije pri UN Vasilij Nebenzja.

– Verzija incidenta koju širi Britanija navodi da mu Rusija nikada nije oprostila za izdaju i odlučila da ga eliminiše. U međuvremenu, savršeno je jasno da čovek nije mogao da predstavlja pretnju po Rusiju – rekao je Nebenzja, prenosi Tass.

On je takođe naglasio da London vodi protiv Moskve propagandni rat bez ikakvih pravila.

– Glavni argument britanske strane o neupitnom ruskom poreklu supstance koja je korišćena za trovanje više nije validan. Britanski šef diplomatije Boris Džonson nastavlja da ubeđuje sve da je britanska strana poslala Rusiji listu pitanja na koja nisu dobili odgovore. Sve je apsolutno suprotno – rekao je Nebenzja.

On je dodao i da Moskva nikada nije dobila ta pitanja i poručio Londonu da, ako zaista postoje, budu poslata u Kremlj.

– A kada je reč o tome da je Moskva koordinisala napad na Skripalja, pa da li nisu mogli da nađu neku bolju lažnu priču – upitao je Nebenzja.

Dodao je i da su ruski predstavnici preneli britanskim kolegama da će zažaliti ukoliko se igraju s vatrom. Ovako nešto je po prvi put izgovoreno od strane Rusije u SB UN.

– Iako se iz Britanije čuju glasovi da je slučaj Skripalj zatvoren, verujte mi, dragi prijatelji, ova priča i istraga su daleko od gotovih. Zapravo, sve je tek počelo.

KOMENTARI2 komentara

  1. bane says:

    Ma skrenite im malo golfsku struju... to bar možete.

  2. Za Srbiju says:

    Koprcaju se demoni da najzad završe posao pod imenom, Novi svetski poredak. Što u prevodu znači vladavina laži, nepravde i ropstva. Svet bi postao mesto nasilja i užasa.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *