RUSIJA: Ko uvede sankcije, on je – agresor!?

RUSIJA: Ko uvede sankcije, on je – agresor!?

29 jula 2014

moscow-overviewRuska Državna duma će uskoro razmotriti predlog da se u rusko zakonodavstvo uvrsti novi pojam – „država agresor“, pise današsnji moskovski dnevnik Izvestija.

Predlagači izmena zakona, članovi vlaajuće Jedinstvene Rusije Ejvgenij Fodorov i Anton Romanov, kao i poslanička grupa „Deputatski suverenitet“, u koju ulaze sve parlamentarne partije, naveli su u obrazloženju da se pod „zemljom agresorom“ podrazumeva država koja je uvela sankcije Rusiji, kao i pojedinim građanima Rusije i ruskim komanijama.

Autori navode da je spisak „zemalja agresora“ neophodan radi „zaštite osnova ustavnog poretka, obrane zemlje i bezbednosti države, zaštite unutrašnjeg tržišta Rusije i razvoja nacionalne ekonomije“.

U slučaju da izmene zakona budu usvojene fizička i pravna lica, koja su registrovana u „zemlji agresoru“, ili ruske kompanije koje su povezane ili zavisne od takvih lica, neće moći da se na teritoriji Rusije bave revizijom ni da pružaju pravne i konsultativne usluge.

Fjodorov je listu rekao da će vlada sama odlučivati koje kompanije će ući u spisak sankcija.

Po njegovom mišljenju, u njemu treba da budu sve velike američke revizorske kompanije i konsalting organizacije koje rade u Rusiji – Deloitte, KPMG, Ernst & Young, PricewaterhouseCoopers, Boston Consulting Group, Mackenzie.

KOMENTARI5 komentara

 1. Za Srbiju says:

  Bravo!!!! Samo vas pljačkaju i ucenjuju. Izbacite sva govna iz Rusije.

 2. Sloba says:

  BRAVO,tako se brani otadzbina,na ljutu ranu ljuta trava.Ove bitange jedino zaboli kad ih udaris ekonomski!

 3. Bane says:

  Vučiću i Nikoliću!!! Čitajte i učite. Hrvatska, Slovenija, USA...

 4. ARTILJERAC says:

  BRAVO RUSIJO TAKO SE MISLI NA SVOJ NAROD I BRANE INTERESI OTADŽBINE. POZOVITE TELEFONOM NAŠE IMBECILNE POLITIČARE I OBJASNITE IM KAKO SE BRANI SRBIJA. DOZVOLITE NAM DVOJNO DRŽAVLJANSTVO PA ĆE I NAMA BITI BOLJE U SRBIJI JER ĆE TE VI BRINUTI O SVOJIM DRŽAVLJANIMA VAN RUSIJE. ŽIVELA SRBIJA I RUSIJA

 5. sasarex says:

  Ova situacija ke odlicna samo kinezima jer sto se vise situacija komplikuje njihova pozicija u pregovorima sa Rusima oko preusmeravanja gasa koji ide kroz Ukrajnu je bolha. Ovo je jos jedna razmena uticajnih zona izmedju usa i rusije. Od zime ce evropa kupovati gas od amerikanaca koji je skuplji zbog prevoza(tankeri) sem nemacke(zato ce nem proizvodi biti jos jeftiniji od slicnih proizvoda u ostatku evrope) a tako ce evropa ponovo oslabiti jer je to i bio Usa cilj. Rusija zauzvrat dobija podeljenu i slabu Ukrajnu bez Natoa i raketnog stita za koji amerikanci i nemaju para i dobija kinu kao novog velikog energetskog klijenta.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *