РУСИЈА креће у ВЕЛИКУ ВОЈНУ АКЦИЈУ на Блиском истоку!

RUSIJA kreće u VELIKU VOJNU AKCIJU na Bliskom istoku!

6 oktobra 2016

101021_putin-final_f

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon što su SAD u ponedeljak prekinule saradnju s Moskvom po pitanju Sirije, namerava da pokrene operaciju protiv terorista do potpunog uništenja.

Kremlj je u pomorskoj bazi u Tartusu već razmestio raketni sistem S-300, drugi u Siriji, a u avio-bazu u Latakiji šalje dodatne borbene avione.

Odrešene ruke

Prema navodima ruskih medija, kao odgovor na američku provokaciju Duma bi do kraja nedelje trebalo da usvoji novi sporazum sa Sirijom o razmeštanju vojske i opreme u bazi „Hmejmim“.

– U pitanju je ugovor prema kojem Rusija u „Hmejmimu“ može da rasporedi neograničen broj letelica, i to na neograničen vremenski period – tvrdi izvor iz Kremlja za agenciju TASS.

Kako taj izvor podseća, Putin je u martu povukao deo vojnog kontigenta iz Sirije kao ustupak Amerikancima, da bi s njima započeo pregovore o okončanju rata u Siriji. Međutim, nakon što je Vašington prekinuo odnose s Moskvom, ruskog predsednika ništa ne sprečava da udari na teroriste najjače do sada.

– Putin će u Siriju vratiti letelice „su-24“, „su-34“ i „su-25“. Posade aviona su već spremne i čekaju naređenje da krenu. Verujem da će u bazi „Hmejmim“ u Latakiji biti već za dva, tri dana – tvrdi izvor ruskog iz ministarstva odbrane za list „Izvestija“.

Istovremeno, američka televizija Foks njuz objavila je da je Rusija već dopremila svoj unapređeni model raketnog sistema S-300 u mornaričku bazu u Tartusu u Siriji.

– Sistem S-300V4, koji ima domet od 400 kilometara, dopremljen je u Siriju brodovima. Na taj način Moskva namerava da ojača svoju vazduhoplovnu odbranu zbog tenzija sa SAD. To je drugi ruski sistem S-300 u Siriji. Prvi je razmešten u bazi „Hmejmim“ nakon što je prošlog novembra turska oborila ruski „suhoj“ – navodi izvor iz američke vojske za Foks.

Prema mišljenju zamenika predsedavajućeg ruske Dume Ivana Melnikova, Putin je dosta čekao i trpeo američke provokacije.

– Prekidom saradnje sa nama po pitanju Sirije, Amerikanci su nam dali praktično odrešene ruke da završimo ono šta smo odavno počeli. Rat u Siriji moramo privesti kraju. To će biti u interesu i Evrope i Rusije. U suprotnom, ovaj sukob će još dugo potrajati i proširiće se po regionu – smatra Melnikov.

Dvostruka igra

On je podsetio da je ruska vojna operacija u Siriji, od 30. septembra 2015. kad je počela, bila veoma efikasna, ali je Moskva u martu odlučila da je suspenduje kako bi dala šansu pregovorima o miru sa SAD.

– Očekivali smo razumevanje naših takozvanih saveznika u borbi protiv terorizma. Međutim, vreme je pokazalo da su SAD igrale dvostruku igru. Kako bi zaštitila svoje interese, Amerika direktno i indirektno podržava snage koje seju razaranje, smrt i haos. Vašington želi da zaštiti veliki broj terorista i upotrebi ih za ostvarenje svojih ciljeva. To je sada postalo kristalno jasno – kaže ruski političar.

Inače, Vašington je u ponedeljak uveče prekinuo sve kontakte sa Moskvom po pitanju Sirije, nakon što je Putin ukinuo sporazum sa SAD o uništenju nuklearnog arsenala. Ruski predsednik je kao razlog za svoj potez naveo neprijateljsku politiku Vašingtona prema Moskvi.

On je naglasio da će sporazum ponovo stupiti na snagu kad Amerika smanji broj vojnika u zemljama NATO u istočnoj Evropi i ukine sankcije Rusiji zbog krize u Ukrajini.

(Informer)

KOMENTARI9 komentara

 1. jeremija says:

  Da bi deo Sirije pripao Izraelu (po mapi od pre sto godina, tzv. Veliki Izarel) potrebna su nova razaranja, a to ce odraditi Ameri I Rusi kako bi Izrael ostao cist.

 2. mijo says:

  treba vucica tamo poslati da vice on mir mir hhhhhhhhhhhhhh

 3. Drago Jovanov says:

  Polako sve kuva i se vezuje jedno po jedno i na kraj od te prokljete Zemlje Nemačke, Amerika, i NATO če otpočne treta svetska vojna na koja vojna neče stat doklje ne izgore nemci, Amerikanci a, onda i neke Zemlje u Evropi no bolje tako nego da gljedamo kako se Amerikanske boljesnike i nenormalni ljudi igraju PLANETOM da se uništi zato šta nemaju silje bez da pljačkaju preživjeti u 21vom VEKU a ona Merkelova Kancelarka Nemačke nisam znao da je gorija i lukavija od njezinog predhodnika Adolfa HITLJERA koji se poigro sa SVETOM i hteo da postane BOG na zelji kao danas što to rade Amerikanci i Nemci alji kako vidim da če i ona biti otpremita do njezinog Adolfa tamo kuda danas lježi u Argentini alji kada udže satana čoveku u stomak onda taj radi šta hoče pa tako i Merkel se igra sa čitavog Naroda Nemačke pa i ostalji Narot koj je tu na pečalbi tako da Merkel mora da računa da če biti prva Njemačka dignuta u vazduh tek poslje dolazi Amerika na redu more moree jedna kokoš ima više mozga u glavi nego lji ta žena Merkelova i ono šta je najgore vodi čitava Evropa u pakaoo...Znači Amerikancima je potrebna Evropa kako bi moglji da ruše sve šta hoče alji bez podrške Evrope nemaju silje...Što se tiče Merkela ona če dobiti čitava Evropa pa se nada ovo šta nije Hitljer postigo e sad če ona i na graj neče biti Germani jedno za uvijek...A što se tiče ostaljih Države u Evropi oni pa gljedaju i ništa nevide da njihovoj neznanje a, rade kako kaže Merkel idu svi u RAT koj rat neče ništa drugo donjeti nego krvoprolječe, muke, glad,i razne boljesti pa gospodo radite šta hočete alji doklje če to iči to čemo vidjeti alji vojna je pred nama i to brzo brzo... Tek kasnije ima da se vidi tko bude car na Zemlji.

 4. opet ja says:

  Uhh jedva čekam da počne rusko/sirijska ofanziva punom snagom, pa da vidimo kako će da reaguju USA, NATO, S. Arabija, Katar, Jordan, UAE i ostali pomagači. Možda opet nateraju ukrajinsku vladu da napadne Novo Rusiju da bi razvukli ruske snage??

 5. jeremija says:

  Boli Amerikance ona stvar sta se desava u Evropi I Ukrajini, njih samo zanima da se ojaca Izrael, jer je jevrejski lobi to narucio.

 6. Wrangler says:

  8:39 AM Da bi se stvorio Veliki Izrael izmedju rijeka Eufrata i Nila Rusi i Ameri se moraju kao medjusobno pobiti tako da pomlate sve Arape oko sebe (kao slonovi u staklari) i tako ostave potpuno pustu teritoriju za stvaranje cionisticke drzave u kojoj ce oni ponovo zidati Treci Solomonov hram u kojem ce Rimski Papa zacariti Antihrista, a sve ostale crkve i religije ce ga u tome podrzati. Zato mrzim religije jer nemaju veze sa Bogom vec su olicenje zla i otpadnistva. Evropa ce isto biti dosta unistena, ali islam ovaj put je najvise na udaru.

  • Bajo Pivljanin says:

   Ne budali, Vragoviću!

   • Wrangler says:

    Bajo nemas pojma i zato cuti. Da znas ko zaista vlada svijetom i koji je krajnji cilj nebi petljao tuda

 7. Srbin says:

  Marko Đurić: Srbija pred teškim ultimatumom https://www.youtube.com/watch?v=we4Unwapj7E

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *