РУСИЈА ЉУТА: „Зашто ЕУ и САД не реагују на изјаве Харадинаја?“

РУСИЈА ЉУТА: „Зашто ЕУ и САД не реагују на изјаве Харадинаја?“

3 маја 2017

Министарство спољних послова Руске Федерације осудило је „агресивне изјаве“ Рамуша Харадинаја упућене на адресу Београда и српског руководства.

„Сматрамо неприхватљивим недостатак адекватног одговора од покровитеља Приштине, пре свега ЕУ и САД на такве необуздане екстремистичке изјаве. Да ли их западни партнери сматрају нормалним? Да ли су такве изјаве прихватљиве у савременој Европи? Јесу ли Брисел и Вашингтон солидарни са Харадинајем или једноставно не могу да уразуме своје штићенике“, пита Одељење за информисање Минисатрства спољних послова Руске Федерације у саопштењу.

Са жаљењем се констатује и да је такав развој подстакла и одлука француског суда, који је, игноришући правно оправдани захтев српске стране ослобадио Харадинаја, који је оптужен за злочине, отмице, и словања.

„Ово показује да је квазидржава Косово главни извор регионалне нестабилности и да попустљивост према великоалбанским апсирацијама може довести до подстицања међуетничких сукоба, и представља потенцијал за сукобе на Балкану“, закључује се у саопштењу.

KOMENTARI4 коментара

 1. punca says:

  EU i SAD I NATO planiraju rat na Balkanu sa Albancima . VELIKA ALBANIJA ! SVE u svemu SVI ćute i ne komentarišu to što se na Kosovu regrutuju teroristi za ratovanje u Siriji i što je to tranzitni punkt za prebacivanje droge u Evropu?RAT je BIZNIS koji najbolje cveta na PLANETI zemlje.

 2. За Србију says:

  Запад има ЦИЉ да нас сломи. Друго их не интересује. То је давно зацртано и биће тако по цену свега. Па и 3.свет.рата. Као што је циљ Русија. Стрпљиво раде да је окруже и да крену. Без обзира на све.Нити ми нити Руси можемо ишта да променимо. Машинерија је покренута. Укуцајте на јутјубу: Горан Јевтовић '' Срби морају да се врате својој вери' (01.05.7526.)

 3. goran says:

  Rusi su stalno ljuti, postali su ljuta papricica.

 4. M says:

  Zasto Rusija nije na vrijeme reagirala na rijeci i djela Milosevica?!?Da jest,mozda se nista lose ne bi desilo na Balkanu,u extremnom slucaju konfederalni savez,mlaka vodica spram onoga sto je bilo.I s puno boljim perspektivama!Gdje su onda bili Rusi?!?Zna se gdje su bili,pa je dio krivice i na njima.Ne samo za tu proslost,nego i za sadasnjost i buducnost!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u