РУСИЈА ЉУТА: „Зашто ЕУ и САД не реагују на изјаве Харадинаја?“

RUSIJA LJUTA: „Zašto EU i SAD ne reaguju na izjave Haradinaja?“

3 maja 2017

Ministarstvo spoljnih poslova Ruske Federacije osudilo je „agresivne izjave“ Ramuša Haradinaja upućene na adresu Beograda i srpskog rukovodstva.

„Smatramo neprihvatljivim nedostatak adekvatnog odgovora od pokrovitelja Prištine, pre svega EU i SAD na takve neobuzdane ekstremističke izjave. Da li ih zapadni partneri smatraju normalnim? Da li su takve izjave prihvatljive u savremenoj Evropi? Jesu li Brisel i Vašington solidarni sa Haradinajem ili jednostavno ne mogu da urazume svoje štićenike“, pita Odeljenje za informisanje Minisatrstva spoljnih poslova Ruske Federacije u saopštenju.

Sa žaljenjem se konstatuje i da je takav razvoj podstakla i odluka francuskog suda, koji je, ignorišući pravno opravdani zahtev srpske strane oslobadio Haradinaja, koji je optužen za zločine, otmice, i slovanja.

„Ovo pokazuje da je kvazidržava Kosovo glavni izvor regionalne nestabilnosti i da popustljivost prema velikoalbanskim apsiracijama može dovesti do podsticanja međuetničkih sukoba, i predstavlja potencijal za sukobe na Balkanu“, zaključuje se u saopštenju.

KOMENTARI4 komentara

 1. punca says:

  EU i SAD I NATO planiraju rat na Balkanu sa Albancima . VELIKA ALBANIJA ! SVE u svemu SVI ćute i ne komentarišu to što se na Kosovu regrutuju teroristi za ratovanje u Siriji i što je to tranzitni punkt za prebacivanje droge u Evropu?RAT je BIZNIS koji najbolje cveta na PLANETI zemlje.

 2. Za Srbiju says:

  Zapad ima CILJ da nas slomi. Drugo ih ne interesuje. To je davno zacrtano i biće tako po cenu svega. Pa i 3.svet.rata. Kao što je cilj Rusija. Strpljivo rade da je okruže i da krenu. Bez obzira na sve.Niti mi niti Rusi možemo išta da promenimo. Mašinerija je pokrenuta. Ukucajte na jutjubu: Goran Jevtović '' Srbi moraju da se vrate svojoj veri' (01.05.7526.)

 3. goran says:

  Rusi su stalno ljuti, postali su ljuta papricica.

 4. M says:

  Zasto Rusija nije na vrijeme reagirala na rijeci i djela Milosevica?!?Da jest,mozda se nista lose ne bi desilo na Balkanu,u extremnom slucaju konfederalni savez,mlaka vodica spram onoga sto je bilo.I s puno boljim perspektivama!Gdje su onda bili Rusi?!?Zna se gdje su bili,pa je dio krivice i na njima.Ne samo za tu proslost,nego i za sadasnjost i buducnost!

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *