РУСИЈА НА ДАН ПОБЕДЕ – ПУТИН: РУСИЈА ЋЕ ОДЛУЧНО ШТИТИТИ СВОЈЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ! Нема опроштаја за оне који смишљају агресивне планове!

РУСИЈА НА ДАН ПОБЕДЕ – ПУТИН: РУСИЈА ЋЕ ОДЛУЧНО ШТИТИТИ СВОЈЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ! Нема опроштаја за оне који смишљају агресивне планове!

9 маја 2021

Русија ће одлучно штитити своје националне интересе, нема опроштаја за оне који смишљају агресивне планове, изјавио је руски председник Владимир Путин током говора на Црвеном тргу, где се одржава Парада победе поводом 76. годишњице победе у Другом светском рату.Путин је честитао грађанима Русије Дан победе уз поруку да ће Русија увек памтити да је управо совјетски народ учинио величанствени подвиг у борби против нацизма.

– Увек ћемо памтити да је тај величанствени подвиг учинио управо совјетски народ. У најтежем ратном времену, у одлучујућим биткама које су одредиле исход борбе против фашизма, наш народ је био сам, сам на мукотрпном, херојском и пожртвовном путу до победе – изјавио је председник Русије.

Kако је рекао председник, нема опроштаја и оправдања за оне који спроводе агресивне планове, антисемитизам и русофобију.

– Рат је донео толико неподношљивих искушења, туге и суза да је то немогуће заборавити. А нема опроштаја и оправдања за оне који поново размишљају о агресивним плановима. Скоро век нас дели од догађаја када се у центру Европе монструозна нацистичка звер дрзнула и добила предаторску снагу. Све циничније су се чуле пароле о расној и националној надмоћи, антисемитизму и русофобији. Споразуми који су за циљ имали да зауставе срљање ка светском рату лако су прецртани – рекао је Путин.

KOMENTARIОставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *ИНТЕРМАГАЗИН НА FACEBOOK-u