РУСИЈА НА ДАН ПОБЕДЕ – ПУТИН: РУСИЈА ЋЕ ОДЛУЧНО ШТИТИТИ СВОЈЕ НАЦИОНАЛНЕ ИНТЕРЕСЕ! Нема опроштаја за оне који смишљају агресивне планове!

RUSIJA NA DAN POBEDE – PUTIN: RUSIJA ĆE ODLUČNO ŠTITITI SVOJE NACIONALNE INTERESE! Nema oproštaja za one koji smišljaju agresivne planove!

9 maja 2021

Rusija će odlučno štititi svoje nacionalne interese, nema oproštaja za one koji smišljaju agresivne planove, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin tokom govora na Crvenom trgu, gde se održava Parada pobede povodom 76. godišnjice pobede u Drugom svetskom ratu.Putin je čestitao građanima Rusije Dan pobede uz poruku da će Rusija uvek pamtiti da je upravo sovjetski narod učinio veličanstveni podvig u borbi protiv nacizma.

– Uvek ćemo pamtiti da je taj veličanstveni podvig učinio upravo sovjetski narod. U najtežem ratnom vremenu, u odlučujućim bitkama koje su odredile ishod borbe protiv fašizma, naš narod je bio sam, sam na mukotrpnom, herojskom i požrtvovnom putu do pobede – izjavio je predsednik Rusije.

Kako je rekao predsednik, nema oproštaja i opravdanja za one koji sprovode agresivne planove, antisemitizam i rusofobiju.

– Rat je doneo toliko nepodnošljivih iskušenja, tuge i suza da je to nemoguće zaboraviti. A nema oproštaja i opravdanja za one koji ponovo razmišljaju o agresivnim planovima. Skoro vek nas deli od događaja kada se u centru Evrope monstruozna nacistička zver drznula i dobila predatorsku snagu. Sve ciničnije su se čule parole o rasnoj i nacionalnoj nadmoći, antisemitizmu i rusofobiji. Sporazumi koji su za cilj imali da zaustave srljanje ka svetskom ratu lako su precrtani – rekao je Putin.

KOMENTARIOstavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *